• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Rodem z DDR-u irokez46

kozaa

Aktywny użytkownik
Reakcje
825 2 0
Mimo, że nie jestem fanem IF to obok tych strażaków po prostu nie można przejść obojętnie. Świetne detale. Mnie bardziej podoba się ta zielona ze starszą drewniano metalową zabudową.

herbi

Znany użytkownik
Reakcje
2.195 2 0
Bunkry pierwsza klasa. Jakoś tylko mi te Barkasy do gustu nigdy nie przypadły. I to nie chodzi o wykonanie tylko chodzi o samochód w 1:1.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.136 108 2
Prezentacja iście świąteczna same rarytasy, aż się serce raduję jak takie kąski pokazujesz.
Jest zazdrość ale pozytywna,:ROFL:
Jakbyś kiedyś miejsca w witrynie potrzebował to wiesz gdzie mnie szukać.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.708 387 20
Bunkry z Deutransu świetne, ale MINOL jest genialny. To Twoja robota, czy taki wyszedł oryginalnie?

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.436 47 0
Wszystkie zaprezentowane Buknkry to moja robota.Jedynie ssame silosy zostały oryginalne z Herpy, ale już np. podwozia w nich też malowałem.

Marek P

Znany użytkownik
Reakcje
12 0 0
Ten nowszy ciągnik troszeczkę mniej mi przypadł do gustu od tych starszych konstrukcji. Co było inspiracją do powstania beczki na takim podwoziu?

Marek P

Znany użytkownik
Reakcje
12 0 0
Dzięki Irokez za info, cały czas się dowiaduję nowych rzeczy, pytałem ponieważ zainteresowało mnie określenie, że wykorzystano podwozie od HW-80.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.436 47 0
Wiesz skoro mieli takie przyczepy i mocne, wytrzymałe podwozie to wsadzali na nie wszystko co się dalo.Natomiast już inna pytanie czy te przyczepy wykorzystywali do transportu gnojowicy.Tego nie wiem i trudno mi powiedzieć czy nie popełniłem błedu robiąc ją do przewożenia tego specyfiku.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.708 387 20
Gnojowicę często wozi się właśnie na takiej przyczepie jak Irokez pokazał ostatnio. Właściwie to rodzaj naczepy, bo część ciężaru opiera się na ciągniku.
Kolejni świetnie zwaloryzowany model rolniczy. Gratuluję.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.136 108 2
Gnojowicę często wozi się właśnie na takiej przyczepie jak Irokez pokazał ostatnio. Właściwie to rodzaj naczepy, bo część ciężaru opiera się na ciągniku.
Kolejni świetnie zwaloryzowany model rolniczy. Gratuluję.
Maćku to jest zwykła przyczepa dwuosiowa, naczepa opiera się na siodle, a tutaj dyszel przyczepy jest zaczepiony do traktora.
Każda przyczepa wywiera nacisk na tak zwany hak ale nie staję się przez to naczepą.