• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Roco - modele lokomotyw serii ST44

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.077 276 41
H0 fan!!!! napisał(a):
Prawdziwa,piękna i majestatyczna ST44 dla wszystkich :D :D
Trzeba mieć skrzywioną estetykę i diaboliczną niewolniczą uległość wobec brzydoty ... żeby coś takiego napisać ... ! :twisted:
Prawdziwa , piękna i majestatyczna to może być tylko aryjka około metr osiemdziesiąt na bajecznych nogach ... ewentualnie parowóz.
:)

A ST44 to świnia bolszewicka , ewidentny sabotaż z monstrualnym i z tego powodu niewyobrażalnym dla debili zużyciem paliwa i oleju + dewastacja torowisk.
Niech zrobią po 199zł sztuka to będzie się to wrzucać za kilkanaście lat do piaskownic pełnych kolorowych dzieci... które będą to łamać na oczach ostatnich białych zidiociałych geriatryków ...
:twisted:

Poooskriptuuum !
Nie atakuję Piszącego tylko jego estetykę ... :)

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
931 79 5
O ile dobrze pamiętam, to Andrzej Dracula też wypuszczał tą ruską magierę? :LOL: :LOL:
To tak na marginesie dobrego smaku. :p

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.077 276 41
Zbyszek napisał(a):
O ile dobrze pamiętam, to Andrzej Dracula też wypuszczał tą ruską magierę? :LOL: :LOL:
To tak na marginesie dobrego smaku. :p
I co z tego ? I co to ma do sedna sprawy ?
Nie widze tu żadnego nawet marginesu dobrego smaku. :)
Model wypuszczałem z powodów komercyjnych...i rozumiem to że ktoś chce go mieć.

Ale nazwanie tego monstrum : "prawdziwym pięknem" i to w dodatku "majestatycznym" ?
Gdzie tu jest misterium dymu i pary ?
Gdzie tu jest synchronizm kolorystyczny czerni i czerwieni ?

I to w sytuacji !
Kiedy każdego dnia możemy spotkać naprawdę prawdziwe piękno na dwóch nogach z długimi włosami ... :devil:
Zachowajmy najpiękniejsze określenia dla ... płci pięknej ...
A brzydotę i syf plamisty nazwijmy po imieniu :twisted:

arch_przemo

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
DRACULA napisał(a):
Ale nazwanie tego monstrum : "prawdziwym pięknem" i to w dodatku "majestatycznym" ?
Gdzie tu jest misterium dymu i pary ?
Gdzie tu jest synchronizm kolorystyczny czerni i czerwieni ?
Eeeee, tam.
Hrabio, wyczuwam, że bierzesz nas "pod włos", a może rzeczywiście tak nie lubisz spalinówek...?
OK, można by napisać inaczej, parafrazując Twe słowa:
ST44 to siła drzemiąca w cholernie mocnym silniku, którego potęgę da się wyczuć szczególnie mocno, stojąc ze dwa metry od "potwora". Gdzie misterium dymu i pary? Synchronizm kolorystyczny? O k...a, co za synchronizm? O czym Waść Piszesz???? Co ma czerń do czerwieni? Czy to barwa dopełniająca, czy co? Sie tak utarło w historii i tyle - przyzwyczajenie, ot, co...
A gdzie misterium buczenia, ebonitowego dźwięku trąby, gdzież iście kadzidłowy (czyt. kadzielnica) dieslowy smrodek dwusuwa.... hmmmm, marzenie......
Innymi słowy: organista lubi dynię, a ksiądz gospodynię :D A ja lubię i parowozy i ST44!

arch_przemo

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Brawo, Piotrze!!! A wracając do Hrabiego - drogi Draculo, a jak myślisz, te długonogie z zawrotną sylwetką z długimi włosami, to ile kosztuje ich utrzymanie??? Myślę, że ropa do gagara wyjdzie taniej :D

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.077 276 41
arch_przemo napisał(a):
(...) drogi Draculo, a jak myślisz, te długonogie z zawrotną sylwetką z długimi włosami, to ile kosztuje ich utrzymanie??? Myślę, że ropa do gagara wyjdzie taniej :D
:D
Co racja to racja ...
Za niejedną długonogo-majestatyczną to by całą lokomotywownię w III świecie utrzymał ...

Choć ... istnieje klucz ... do przynajmniej zdecydowanie obniżonych kosztów relacji z takimi super-wampi ... ale to pilnie strzeżona tajemnica w Wliczycy Ks... nie do wyjawienia nikomu ... śmierć frajerom ! :twisted:

D

Dariusz

Gość
DRACULA napisał(a):
Co racja to racja ...
Za niejedną długonogo-majestatyczną to by całą lokomotywownię w III świecie utrzymał ...
Jak by tak Berlusconi mial hobby parowozowe ile by to parowozow mozna bylo zachowac.... :D

H0 fan!!!!

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
DRACULA napisał(a):
H0 fan!!!! napisał(a):
Prawdziwa,piękna i majestatyczna ST44 dla wszystkich :D :D

Trzeba mieć skrzywioną estetykę i diaboliczną niewolniczą uległość wobec brzydoty ... żeby coś takiego napisać ... ! :twisted:
Prawdziwa , piękna i majestatyczna to może być tylko aryjka około metr osiemdziesiąt na bajecznych nogach ... ewentualnie parowóz. :)
Szanowny Panie DRACULA ;)

Z moim poczuciem estetyki jest jak najbardziej w pożątku,wobec brzydoty uległy także nie jestem :LOL:

Pan lubi parowozy,ja lubię Diesle.Istotna różnica i nie napinam się tak
na ludzi zachwalających parowozy czy elektrowozy.
O gustach się nie dyskutuje.
Dla mnie ST44 to najładniejszy diesel na polskich torach :!: :!: :!:

Co do aryjki na bajecznych nogach,to chyba nie to Forum :LOL:

Pozdrawiam!!!
p.s.
... i troszkę mniej nerwów bo to podobno na potencje nie korzystnie wpływa :LOL:

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
3.077 276 41
Daniel napisał(a):
Dracula ty,to masz psychozę nadgryzioną przez ząb czau :D
A tam psychozę ...
Od kilkuset lat mam niezmiennie krańcowe stadium obsesji... :D

HO Fan napisał(a):
troszkę mniej nerwów bo to podobno na potencje nie korzystnie wpływa
Tu się zgadzam.

Tyle że wibracja silników dislowskich na lokomotywach- wg. opinii wielu osób pracujących na kolei ma jeszcze gorszy wpływ na potencję.
Nakupujeta po 5 szt. ST44 z wiadrami z dźwiękiem i co ... będą sprawy sądowe o uszczerbek na zdrowiu ?
:twisted:

Twardy

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czy tylko ja mam wrażenie że troszkę niekształtne są te garnki ? :?

edit:
no i na rysunkach żaluzja była dwudzielna a tu jest potrójna
ale to mały pikuś.
Tłumik za to wydaje się być OK.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.951 121 22
Nie rozumiem za bardzo tych rozważań o żaluzji. Dwudzielna, trójdzielna...
Czyż nie było pisane, że są planowane różne wersje tej lokomotywy, różniące się wieloma detalami wyglądu?

SebastianT

Aktywny użytkownik
BGM
Reakcje
65 0 0
Na stronie Roco narazie jest zdjęcie M62 1478 RAIL POLSKA w skali 1:1 i widać na nim ile ma tych żaluzji. Czyli chyba wszystko się zgadza jeśli chodzi o to prototypowe pudło na targach. Sednem jest jak będą wyglądały i świeciły "wiadra".