@Andrzej Harassek oczywiście miałem na myśli e1 jako Pc1,2,5, oraz Tb1. Takie sygnały są absolutnie wystarczające. Schlesienmodelle i Robo dzięki procesorowi na płytce mają możliwość wyświetlania dokładnie tych sygnałów, a w EP09 Schlesienmodelle jest również Pc6. A są to jednak dużo mniejsi producenci niż takie Roco. I chwała im za to, że dbają o takie szczegóły i o klientów @Robert Reschka @robo. Co ciekawe, w dekoderze zimo MS450 plux22 AUX8 jest w miejscu, gdzie nie ma pinu, a co za tym idzie, żeby wykorzystać to wyjście trzeba się wlutować bezpośrednio w dekoder. Trochę marnotrawstwo.
I to również zwróciło moją uwagę i mam nadzieję, że to tylko błąd w druku, bo inaczej będą niezłe jaja.
Ale to, co jeszcze zwróciło moją uwagę, to opis pinów 16 i 18, do których doprowadzone są wyjścia AUX1 i AUX2 - otóż podane tam jest, we wszystkich wersjach językowych, że do wyjść tych podłączone są białe światła końcowe (weißes Schlusslicht, white Taillight, Feu arrière blanc). Jak to naprawdę działa, przekonamy się, gdy modele dotrą do sklepów, czyli już niedługo.