Na dworcu głównym we Wrocławiu nie raz widziałem składy w malowaniu IC i każdy wagon był z innej parafii, tzn. miał inną stację macierzystą. Przydziały wagonów w pewnym momencie były naprawdę bardzo pomieszane i ciężko doszukiwać się w tym logiki, braki taborowe w IC były ogromne. Robo pisze również, że ten wagon pasuje rewizją do wcześniej wydanych wagonów z Wrocławia.
To że pisze, że pasują przydziałem do innych wrocławskich wagonów to ok. Mnie bardziej interesuje sugestia, że wagon można wykorzystać jako wzmocnienie pociągu Przemyśl-Szczecin. Ok, w porządku, fajnie jeśli tak jest. Ale, co właściwie ta SUGESTIA producenta oznacza ? Czy
- można użyć wagonów jako wzmocnienie tego pociągu, bo w niektóre dni we Wrocławiu takie wzmacnianie miało miejsce, ale w pozostałe dni nie, dlatego słowo "można" ?
- można użyć wagonów jako wzmocnienie tego pociągu, bo pociąg przejeżdżał przez Wrocław i można do niego dołączyć te wagony, bo choć tak nigdy nie było to dlaczego nie ?
- można użyć wagonów jako wzmocnienie tego pociągu, bo tak faktycznie było w okresie na który model został odwzorowany. Ale wtedy pasowało by podeprzeć swoją tezę jakimś "papierkiem". Inni producenci nie reklamują w taki dodatkowy sposób swoich modeli. Skoro tutaj tak się zadziało, to trzeba jakoś to dodatkowo udowodnić.
Skoro moje pytanie o "przemalowanki" może sugerować potencjalnym nabywcom, że to jest przemalowanka i przez taką sugestię mogą odstąpić od zamiaru kupna wagonu, to należało by się także pochylić nad zabiegiem jaki zastosował producent, SUGERUJĄC, że ten wagon można użyć w takim lub innym składzie, czym ma zamiar zwiększyć swoją sprzedaż. Jeśli taka sugestia nie ma poparcia w "papierach", to jak to nazwać kolego @michu88 ?
I proszę mi wierzyć, że moje pytania nie mają na celu wywołać żadnej awantury, ani siać fermentu. W przypadku modeli innych prodecentów można dyskutować na różne tematy i zadawać różne pytania, tylko nie tu. A pytam, bo niedawno ROBO przy opisie wagonów ODRA zrobił totalne pomieszanie z poplątaniem. Więc wolę zweryfikować na forum takie rzeczy.
Mam modele Robo, kupuję je, jeśli pasują do mojej koncepcji. I tak jest w tym wypadku. Kompletuję modele ROBO pod kątem pociągów wrocławskich oraz takich, które przez Wrocław przejeżdżały, a dodatkowo były we Wrocławiu wzmacniane tamtejszymi wagonami.
Dlatego uprzejmie ponawiam pytanie. Co oznacza DOKŁADNIE, że zapowiedziany wagon można użyć jako wzmocnienie pociągu Przemyśl-Szczecin, który zakładam, przejeżdżał przez Wrocław. Jaki to pociąg oraz okres w jakim takie zdarzenie miało miejsce ?
A jaka jest data rewizji na wagonie? Ty aż takim ignorantem jesteś? Czy tylko udajesz?
Co do mojej ignorancji...no właśnie wręcz przeciwnie. Moje pytanie jest bardzo zasadne. Bo przecież wagony mogą mieć przerwę pomiędzy kolejnymi naprawami nawet 2 lata, albo i więcej. Zatem skład o którym pisze ROBO może to być pociąg z rozkładu jazdy z 2013, 2014, 2015, a nawet i 2016 roku.
A jak wiadomo, na przestrzeni lat zmienia się trasowanie pociągów sposób ich komponowania itd itp. Więc to o co pytam na znaczenie fundamentalne.
Pisałeś również w wcześniejszych wpisach, że po co pytam o te modele bo przecież ja nie kupuję ROBO co coś tam mi w nich się nie podoba. Kolego, dawno temu wyraziłem swoje zdanie, tak jak PRAWIE każdy wyraża na temat różnych modeli. Od tamtego czasu nie wracam do tego bo po co ? Ty cały czas masz to w pamięci, że skrytykowałem Twoje ulubione wagoniki i że ich nie lubię. Chłopie, ty cały czas żyjesz tym co jakiś marny użytkownik napisał dawno temu o twoich zabawkach? Widzisz w tym zagrożenie dla samego siebie ?
Zdania o modelach nie zmieniłem, ale wagony te kupuję w zakresie mnie interesującym. Ale staram się kupować wagony jak najbardziej świadomie (nie tylko Robo) i dlatego te moje pytania, dla sporej liczby osób męczące.