• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO MODELE - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57 / EN71

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.633 53 1
Na moim ekranie wygląda identycznie jak na zdjęciach zamieszczonych przez am-70
2006-06-11 - Katowice - EN57-990 na torach postojowych lokomotywowni w Katowicach.jpg robo EN57.jpg
Rzeczywiście, biorąc pod uwagę oświetlenie jest zupełnie inaczej jak na fotce z logo ROBO.
Suwmiarki już się grzeją by mierzyć odległość od okna do początku pomarańczowego pasa... i grubość "pomarańczy" pod drugim ryflem...
Chyba nie będzie to potrzebne, bo wydaje się być ok.:LOL:

Ostatnio edytowane:

robo

Znany użytkownik
Reakcje
739 11 6
@am-70 Jeden troll został zablokowany to następny się uruchomił.
Zastanawia mnie dlaczego tak szczegółowo analizujesz i wyszukujesz błędy TYLKO w naszych i SM modelach. Nasza konkurencja Ci za to płaci????
Jakbyś troche uruchomił swoje szare komórki to nigdy się nie bierze kolorów ze zdjęcia gdzie jest ostre słońce tak jak na zdjęciu powyżej. No cóż... ty jednak jesteś najmądrzejszy. Posiadasz wszech-wiedze na temat każdego naszego modelu.
Zastanawia mnie dlaczego nie wziąłeś się za produkcje modeli kolejowych...??? Były by bezbłędne, kolory byłyby idealne i kosztowały by grosze (no może z twojej dobrej woli dopłaciłbyś jeszcze kupującym za to że chcą nabyć Twoje idealne modele).
Wiesz co umówmy się taki bo widzę, że nie odpuszczasz krytyki żadnego naszego modelu (nie sprawdziłeś jeszcze czy śruby w wózkach jezdnych są dokręcone czy odkręcone). Pokaż jaki model ty zbudowałeś czy zaprojektowałeś w swoim życiu????

Reakcje
219 34 7
@am-70 Jeden troll został zablokowany to następny się uruchomił.
Zastanawia mnie dlaczego tak szczegółowo analizujesz i wyszukujesz błędy TYLKO w naszych i SM modelach. Nasza konkurencja Ci za to płaci????
Jakbyś troche uruchomił swoje szare komórki to nigdy się nie bierze kolorów ze zdjęcia gdzie jest ostre słońce tak jak na zdjęciu powyżej. No cóż... ty jednak jesteś najmądrzejszy. Posiadasz wszech-wiedze na temat każdego naszego modelu.
Zastanawia mnie dlaczego nie wziąłeś się za produkcje modeli kolejowych...??? Były by bezbłędne, kolory byłyby idealne i kosztowały by grosze (no może z twojej dobrej woli dopłaciłbyś jeszcze kupującym za to że chcą nabyć Twoje idealne modele).
Wiesz co umówmy się taki bo widzę, że nie odpuszczasz krytyki żadnego naszego modelu (nie sprawdziłeś jeszcze czy śruby w wózkach jezdnych są dokręcone czy odkręcone). Pokaż jaki model ty zbudowałeś czy zaprojektowałeś w swoim życiu????
Panie Robercie, jako nabywca Pana modeli, bardzo proszę nie iść drogą drugiego Roberta, tylko robić swoje.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.373 91 0
Ja jednak bez komentarza nie rozumiem, co jest nie tak. Porównujesz 2 zdjęcia, więc z definicji nie może chodzić o kolory, tylko o umieszczenie jakichś widocznych elementów. Jakich - bo moje stare oczy zawodzą?

To ile jeszcze "przemalowanek" EN57 manufaktura wypuści? A tymczasem o wersji pudła bez ryfli dalej cisza, cisza ... i cisza...
Z ciekawości, jaka manufaktura?

robo

Znany użytkownik
Reakcje
739 11 6
To ile jeszcze "przemalowanek" EN57 manufaktura wypuści? A tymczasem o wersji pudła bez ryfli dalej cisza, cisza ... i cisza...
Ty tez nie możesz już wysiedzieć i dołożyć swoje 5 groszy z ROBO manufakturą . Jeszcze trochę, a napiszesz, że ROBO składa modele na taborecie w piwnicy.
Widać, że co poniektórych gumka w gaciach za bardzo ciśnie (jak mawiali w jednym z kabaretów) jak wydajemy nowe modele.
Co do jak Ty to nazywasz "przemalowanek" to trzeba było wyżółć swoją gotówkę na produkcję, znaleźć fabrykę, która wyprodukuje Ci swoje modele i zaprojektować model. Miał byś wtedy wszystkie wersje modeli jednostek w jednym czasie, a nie wytykać komuś co ma robić, a co nie.

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
2.221 69 1
@robo Zamiast "uruchamiać" się na komentarze z forum proszę zweryfikować jak wykonane są wagony TLK z ostatniego wypustu - chodzi mi o zagłębienie na środku dachu które jest widoczne gołym okiem a po przyłożeniu linijki jeszcze lepiej to wygląda. Wagony notabene sprzedawane są za pełną kwotę jak pełnowartościowy produkt.

Seko1

Nowy użytkownik
Reakcje
34 0 0
Przepraszam ale no zamówiłem tygryska i teraz mam trochę mieszane odczucia o_O patrzę na zdjęcia i nie widzę tego koloru ale może ktoś znajdzie lepsze ujęcia kibla :rolleyes:

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
9.120 148 1
Co...:ROFL: To ja płacę kupując modele. I dlatego mam prawo je oceniać!
Proponuję jednak grzeczniej. Ja Kolegę w swoich wpisach nie obrażam. A o moje szare komórki jestem spokojny i wiem kiedy je uruchamiać.
Po drugie, jakoś nikomu nie przeszkadzało oceniać na podstawie, i to dość starych zdjęć, najnowszych modeli PIKO (TKt48) i Roco (EP05). A tu obraza...
A to dopiero kuriozum. Jak chcę coś kupić, to muszę to najpierw sam zbudować:niepewny: Bo inaczej nie mam prawa zwrócić producentowi uwagi, że coś źle wykonał:niepewny: Ciekawe...

I na koniec. Wystarczy robić dobrze, a nie będzie krytyki. Proste.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
2.067 453 7
Ty tez nie możesz już wysiedzieć i dołożyć swoje 5 groszy z ROBO manufakturą . Jeszcze trochę, a napiszesz, że ROBO składa modele na taborecie w piwnicy.
Widać, że co poniektórych gumka w gaciach za bardzo ciśnie (jak mawiali w jednym z kabaretów) jak wydajemy nowe modele.
Co do jak Ty to nazywasz "przemalowanek" to trzeba było wyżółć swoją gotówkę na produkcję, znaleźć fabrykę, która wyprodukuje Ci swoje modele i zaprojektować model. Miał byś wtedy wszystkie wersje modeli jednostek w jednym czasie, a nie wytykać komuś co ma robić, a co nie.
Po pierwsze nie jesteśmy na "Ty" panie szanowny!!! A jak już żółć zalewa to trzeba sobie pofolgować na stadionie lub na siłowni. Szczególnie w zakresie używanego słownictwa. Żegnam ozięble i bukiet kwiatów...