• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ROBO MODELE - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57 / EN71

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
350 11 1
@void-tech i @saabal ... dziekuję? Nie wiem w sumie, bo robię "swoje" i za swoje. W każdej chwili mogę zmienić podejście na takie, o jakim wspominacie. Prosz:LOL:
Zobacz załącznik 1174816
Poproszę teraz wzór na skalowanie masy zależnie od ciepłoty danego materiału etc. Narazie "skalowa niedowaga" w zakresie 30-35%.

Pozdrawiam! I cytując Stacha Japycza:
Ludzie! Lubcie się, trochę bardziej.
Ja to rozumiem tak, że im wiecej sie pisze tym obie ręce stają sie coraz bardziej lewe.

A na serio to wlasnie o takie stwierdzenie:

"Kazdy bez 2 lewych rąk ogarnie..."

I dla mnie osobiście to juz jest kompletna wystarczająca optymistyczna opinia modelu.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.824 129 11
Ja to rozumiem tak, że im wiecej sie pisze tym obie ręce stają sie coraz bardziej lewe.

A na serio to wlasnie o takie stwierdzenie:

"Kazdy bez 2 lewych rąk ogarnie..."

I dla mnie osobiście to juz jest kompletna wystarczająca optymistyczna opinia modelu.
I dalej jest wy kontra my. Bo z tego wynika ze ktoś kto chciałby model bez skazy od razu jest tym "z dwiema lewymi rencyma". Dobrze takiego poziomu schodzi dyskusja nt każdego modelu. Tak np było z Ty2 i ich slawiennym "masz woreczk z częściami i sobie złóż". I proszę mnie nie wrzucać do wora "my" czy "wy".
Tylko do tego małego woreczka "ja"

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
2.295 73 1
Skoro dalszy ciąg ideologicznej "wojenki" polsko-polskiej i przysłowiowe "prztyczki w nos" pozwoliłem sobie zobaczyć jaki dorobek modelarski prezentuje kolega @saabal na tym forum. I muszę śmiało powiedzieć, że nie zawiodłem się, nic szczególnego. Kolega teraz może zajrzeć do moich wątków jeżeli przywołuje "lewe ręce od gadania".

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
350 11 1
I dalej jest wy kontra my. Bo z tego wynika ze ktoś kto chciałby model bez skazy od razu jest tym "z dwiema lewymi rencyma". Dobrze takiego poziomu schodzi dyskusja nt każdego modelu. Tak np było z Ty2 i ich slawiennym "masz woreczk z częściami i sobie złóż". I proszę mnie nie wrzucać do wora "my" czy "wy".
Tylko do tego małego woreczka "ja"
Proszę juz sie nie doszukuj drugiego dna i co jak zrozumialeś.

Zacznijmy od tego, że mój cytat wyjąłeś całkowicie z kontekstu wątku i sposobu dialogu tam.

W tym wątku od 5 dni model tego malowania nie został nawet omówiony a tymczasem gdzie indziej został omówiony w 1 poście.

I nie zapomnij że czasem odpowiadając na post zapomni się usunąć cześć cytatu, w pośpiechu przechodząc juz do odpowiedzi.

Ostatnio edytowane:

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
350 11 1
Skoro dalszy ciąg ideologicznej "wojenki" polsko-polskiej i przysłowiowe "prztyczki w nos" pozwoliłem sobie zobaczyć jaki dorobek modelarski prezentuje kolega @saabal na tym forum. I muszę śmiało powiedzieć, że nie zawiodłem się, nic szczególnego. Kolega teraz może zajrzeć do moich wątków jeżeli przywołuje "lewe ręce od gadania".
Przykro mi że odebrał Pan to osobiście.
Zapraszam do mojego autorskiego wątku,
przy odrobinie cierpliwości doczeka sie Pan zobaczyć pracę z przed lat prace z jak i te obecne.

Ostatnio edytowane:

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.824 129 11
Proszę juz sie nie doszukuj drugiego dna i co jak zrozumialeś.

Zacznijmy od tego, że mój cytat wyjąłeś całkowicie z kontekstu wątku i sposobu dialogu tam.

W tym wątku od 5 dni model tego malowania nie został nawet omówiony a tymczasem gdzie indziej został omówiony w 1 poście.

I nie zapomnij że czasem odpowiadając na post zapomni się usunąć cześć cytatu, w pośpiechu przechodząc juz do odpowiedzi.
Wątek przeglądnąłem i bardzo mi sie spodobał. I wpis z którego "wyszedł" też. A że w tym wątku zacytowałeś siebie...wyciągając z własnego wpisu kontekst :) kto wypina, tego wina ;)

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
350 11 1
Wątek przeglądnąłem i bardzo mi sie spodobał. I wpis z którego "wyszedł" też. A że w tym wątku zacytowałeś siebie...wyciągając z własnego wpisu kontekst :) kto wypina, tego wina ;)
To juz dobra racja moze z tego wątku ten cytat (moj) :niepewny:.
Tak to jest jak sie na raz ma otwarte 7 kart wątków naszego forum. 2 snajpery na allegro, 3 aplikacji na ebay.de i jeszcze na mess knuć rozne prawe ideę z ludzmi o_O
Mam na myśli czy worek części przykleić czy co kolwiek, a rownie dobrze moze to być umiejętność ustawienia zaworów w silniku czy wklejenie nowego miecha do radzieckiego zegara "kukułki".
Ogolnie pojęcie 2 lewe rece jest szerokie i za każdym razem negatywne ale nie znam osoby co ma 2 lewe rece we wszystkim. To duży I ciekawy temat ale niemna dzisiaj.

Jeżeli kogokolwiek uraziłem przepraszam.

Ostatnio edytowane:

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
1.238 72 1
Ja tylko przypomnę, że na niektórych szkoda prądu.
A do swojego świata, proszę zaprosić często przypisywany S.Lemowi apokryficzny, sceptyczny cytat...

Darek EU07

Nowy użytkownik
Reakcje
8 0 0
Moim zdaniem model EN71-016 ma wiele odstępstw od pierwowzoru. Odcień koloru jest za jasny. Widziałem model na żywo w różnym świetle i kolor nadal jest błędny. Tablecie relacyjne (Wyświetlacze) w innym kształcie oraz kolorze. Ślizgacz pantografu jest inny. Wycieraczki są również błędne. Wnętrze ma zły kolor ścian. Moim skromnym zdaniem model posiada za wiele odstępstw od pierwowzoru.