• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik Realistycznie drzewka

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.306 33 0
Marek Klimczyk napisał(a):
Tak, też o tym myślałem ale jak zacząłem wybierać nadające się okazy to pień miał od 10-15mm średnicy. Nie było lepiej gdyby wziąść większy okaz i ściąć czubek. W tym wypadku traci się często realistyczny wygląd.

Szymku, myślę że Maciek sugeruje łatwiejszą, praktyczniejszą i dużo tańszą alternatywę ;)
No ja wiem co Maciek sugeruje. Ja tylko dałem przykład że może BONZAI sie przyda. W sumie mnie się raz przydało na STRUMIENIU po tym jak kiedyś dziewczyna ususzyła drzewko odemnie ;) Wg mnie prezentuje sie całkiem miło ;) i Bardzo realistycznie ;)

Załączniki

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.044 82 5
paziu1000000 napisał(a):
Z jednego zasiewu wychodzi ok 50 drzew.
To pojęcie względne, bo w jednej paczce nasion jest tylko kilka sztuk. Jak będziesz dbał o zasiewy to będziesz miał krzaczków od z..................groma :grin:

Reakcje
0 0 0
Cześć wszystkim!
Mam takie pytnie, do imitacji listowia stosujecie siateczkę Polaka, w sklepie polecono mi produkt Naturex 9005, ale po rozpakowaniu w domu mam trochę wątpliwości czy to na pewno liście?
Proszę o pomoc czy to na pewno dory produkt?
Z góry dziękuję!

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.044 82 5
Bardzo dobry..... tylko raczej nadaje się na takie założenia wśród traw, coś a'la jeżyny, czy np. chmiel pnący się po odciągu słupa telegraficznego. Na nasze biotopy najlepiej nadaje się fein i mittel, czyli drobny i średni. :smile:
Nie skazuj je z góry na zagładę.

Reakcje
0 0 0
Moim zdaniem siateczki Polak są bardzo dobre jednak nie wszyscy potrafią je wykorzystać.
Przede wszystkim należy je nieco rozciągnąć ale nie wolno tego robić palcami. Wyłącznie pęsetą :!:
Rozciąganie „w palcach” powoduje efekt odwrotny do zamierzonego czyli „zbijanie” się siateczki.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 176
Techniki modelarskie 29
Techniki modelarskie 42