• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja RaFuS - Lkw

OP
OP
RaFuS

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Witam! Fajnie, że tu zaglądacie. :)
Dziś taki Man.
WP_20170128_002.jpg

Manuel jest produkcji Kibri i kupiłem go głównie dla ładunku. Jednak gdy już miałem go w rekach miło się zaskoczyłem jakością wykonania. Dodatkowo urzekła mnie cała konstrukcja konfiguracji zestawu - ciągnik siodłowy z przyczepą na tzw. 'krańcu', na którego ładuje się długi ładunek niczym jak na naczepę, ja tego nie widuje na co dzień. Zestaw pochodzi 'z drugiej reki' i posiadał brak dyszla od przyczepy - poprzedni właściciel uzupełnił go drucikiem, ja jednak zamontowałem tu dyszel który kiedyś został mi po jakiejś Herpowskiej przyczepie. Tak oto model, który miał w moich rekach wykręcic tylko krótką pauze i pojechać dalej w ręce młodszego pokolenia zostanie jednak u mnie w kolekcji na dłużej.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.258 387 20
Bardzo ciekawy zestaw. Rzadko widywany na drogach, a w kolekcjach to już totalny unikat. Także duży plus za posiadanie. (y) No a co do malowania, to niestety, plastik z Kibri nie jest najwyższych lotów i dużo lepiej wygląda jak jest pomalowany. :)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.665 67 1
Kibri zawsze w porównianiu do herpy czy AWM jakieś takie większe było . W tym przypadku mamy bardzo fajny skład . Można z niego wiele wyczarować . Akurat w moim mieście jest firma która ma kilka takich składów i wozi właśnie tym dłużyce . W czasie transportu to właśnie ładunek łączy przyczepę z autem . Dyszel jest tylko potrzebny do jazy na pusto .

OP
OP
RaFuS

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
No co do Mana, to pewnie doczeka się jakiegoś malowania i najprawdopodobniej zmiany kół. Zawsze myślałem, że wyroby Kibri są trochę gorsze niż np. Herpa, Albedo czy Awm ale na szczęście byłem w błędzie. Mam także Mana F90 z Herpy i po porównaniu mogę powiedzieć że oba modele maja identyczne proporcje kabin. Bartku właśnie tak myślałem co do tego sprzęgnięcia zestawu, niestety ten ładunek jest dłuższy o jakieś 1-2mm od standardowej naczepy w tej skali dlatego zostawiłem sprzęgnięty zestaw. Muszę w takim razie też dopracować 'połączenie' między skrętną osią w przyczepie a obrotową kłonicą bo chyba coś tu powinno być i ogarnąć dłuższy ładunek.

A dziś takie dwa modele zza małej wody. :D
Pierwsza to R112, jako miłośnik marki nie mogłem sobie odpuścić jej zakupu.
WP_20170128_006.jpg

Oraz kolejna już Scania Torpedo w moich zbiorach. Chyba najbardziej w moim guście ze wszystkich T jakie posiadam.
WP_20170128_010.jpg

Pozdrawiam. :)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.665 67 1
Solóweczka piękna . Fajnie się prezentuje to logo na plandece i mała kabina . Torpeda też daję radę , ale podobnie jak Damian . Felgi takie jak na koniu były by lepsze .

OP
OP
RaFuS

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Siema!:D Weekend nastał to i czas coś pokazać.

Na początek klasyka którą Was zanudzam od dawna :p kolejna 3ka, tylko tym razem to Amw.
Dla celów prezentacji zaliczyła trasę z podkontenerówką.
WP_20170211_004.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.258 387 20
Coś mi tu nie pasuje, bo wydaje mi się, że brakuje jej pasa przy światłach, pomiędzy zderzakiem, a grillem. :(

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 19
Samochody ciężarowe 954