• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja RaFuS - Lkw

OP
OP
RaFuS

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Witam, dziękuje za komentarze. :)
Dziś jak co jakiś czas 'odkurzałem' modele, które mam pochowane w kartonach i stwierdziłem, że kilka załapie się na fotkę.
Pierwszy z nich to Scania 4Serii, Ciągnik o klasycznym u nas układzie 4x2 z kabiną CR19Topline.
Wygląda jak seryjny ciągnik z ozdobnymi "łezkami" na kabinie jakie w tamtych czasach oferowała Scania swoim klientom.
Identycznie wyglądające Scanie miał (lub nadal ma) pewien przewoźnik z Iławy dlatego postanowiłem ten model sprzęgnąć z podkontenerówką.
WP_20161101_004.jpg

OP
OP
RaFuS

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Bartek - ta Scania Wikinga jest naprawdę dobrze zrobiona, mam jeszcze jedna ale w innych barwach. Osobiście uważam, że w tym modelu Wikingowi niewiele brakuje do Herpy, jest miedzy nią a Awm. Co do koloru naczepy to po prostu taka miałem pod ręką (kontenerów trochę mam, natomiast naczep pod kontenerowych jak na lekarstwo).

To teraz kolejny model: Scania 4Serii z kabina CT19
WP_20161101_007.jpg

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
O widzę, że naczepa i kontenery wyjechały. :D Kapitalna jest prosta czwórka z napisem Topline i paskami. Scania z nosem to też już ponadczasowa miniatura, ale też jestem podobnego zdania co Bartek, przynajmniej dałbym nowszą podkontenerówkę.

IgorS

Aktywny użytkownik
Reakcje
175 2 0
Uwielbiam niskie Scanie 4 Torpedo - mają zdecydowanie więcej uroku niż wersje Topline. A 3-kę bez spojlerów kiedyś sobie będę musiał sprawić bo X lat temu tata taką jeździł.
gar.jpg

OP
OP
RaFuS

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Bartek grupówka z czasem. :)

Igor z tymi Torpedami to chyba jest tak, że te z niższymi kabinami w połaczeniu z nosem mają moim zdaniem płynniejsza linie nadwozia.
Ex 3ka fajna, z ciekawym prostym malowaniem. :)

Weekend dobiega końca, czas się szykować w trasę to i jeszcze jedną Scakanke pokaże. :p
Nie jestem wielkim fanem pisanek w skali, ale ta mi pasuje :) Naczepa tylko do prezentacji podczepiona. :p

WP_20161210_020.jpg

WP_20161210_021.jpg

Dziękuje za dotychczasowe komentarze i zainteresowanie tematem. :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 19
Samochody ciężarowe 954