Postaram się wam pokazać jak przerobiłem model EN57.
Jako pierwsza rzecz, która rzuca się w oczy na wielu zdjęciach i filmach to wnętrze modelu. jednolity kolor niestety psuje w moim odczuciu odbiór modelu. Dlatego to co każdy będzie mógł zrobić to po prostu je pomalować.
Ja z racji braku czasu na maskowanie postanowiłem po prostu pomalować je pędzlem. Dlatego nie jest idealnie pomalowanie ale nie ma to większego znaczenia bo przez okna aż tak bardzo tych niedociągnięć nie widać.
Ciekawie robi się w przedziale silnikowym. Podłoga tam nie jest równa ale postanowiłem ją oszukać malując siedzenia tak jakby były po całości.
Farby jakie użyłem to
Tamiya X-7 - siedzenia błyszczące udające platiki
Tamiya XF-7 - siedzenia derma bordowa/czerwona
Tamiya XF-63 - podłoga
Tamiya XF-71 - wnętrze kabiny
Tamiya XF-78 - ściany wewnętrzne
Vallejo - 71.065 (steel) - kaloryfery oraz poręcze siedzeń
Kolejny wpis będzie o przerobieniu drzwi, które wcale nie jest takie proste ;]
Jako pierwsza rzecz, która rzuca się w oczy na wielu zdjęciach i filmach to wnętrze modelu. jednolity kolor niestety psuje w moim odczuciu odbiór modelu. Dlatego to co każdy będzie mógł zrobić to po prostu je pomalować.
Ja z racji braku czasu na maskowanie postanowiłem po prostu pomalować je pędzlem. Dlatego nie jest idealnie pomalowanie ale nie ma to większego znaczenia bo przez okna aż tak bardzo tych niedociągnięć nie widać.
Ciekawie robi się w przedziale silnikowym. Podłoga tam nie jest równa ale postanowiłem ją oszukać malując siedzenia tak jakby były po całości.
Farby jakie użyłem to
Tamiya X-7 - siedzenia błyszczące udające platiki
Tamiya XF-7 - siedzenia derma bordowa/czerwona
Tamiya XF-63 - podłoga
Tamiya XF-71 - wnętrze kabiny
Tamiya XF-78 - ściany wewnętrzne
Vallejo - 71.065 (steel) - kaloryfery oraz poręcze siedzeń
Kolejny wpis będzie o przerobieniu drzwi, które wcale nie jest takie proste ;]
-
19
-
11