• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Prosty moduł stacyjny

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.709 51 5
Scarm nie jest gorszy. Nie trzeba instrukcji, tylko ciut determinacji i niewielki zasób słownictwa po angielsku. Do rozgryzienia w 10minut. NIE MA OGRANICZEŃ ;)

Po lewej wybierasz odpowiadającą Ci bibliotekę torów. Klikasz na jakiś tor, który pojawia się w głównym oknie, klikając na następne, są doczepiane po stronie czerwonego zakończenia toru w głównym oknie.
Jak coś, to wal na priv.

Reakcje
0 0 0
Nie wiem tylko (przepraszam, może nie doczytałem) na co Tobie scarm przy prostym module stacyjnym?

Programik jest bardzo prosty, po kilku próbach na pewno załapiesz wszystko. I jeszcze raz poczytaj co napisał Kris.

paziu1000000

Znany użytkownik
MSMK
Producent
Reakcje
127 3 0
z tego co pamiętam, normy mówią, że :"2)Kąt zwrotu rozjazdu nie powinien być większy niż 12 stopni. Zaleca się stosowanie rozjazdów o kątach zwrotu zgodnych z oryginałem." To akurat cytat z PMM

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.941 143 0
Ładny układ torowy. Nie przekombinowany.
Teraz pytanie (może przegapiłem odpowiedź) - ile metrów będzie miała ta stacja, czy masz tyle miejsca i czy dasz radę. Życzę powodzenia - bo na takiej małej stacji można naprawdę świetne klimaty odzwierciedlić.

OP
OP
schogun190
Reakcje
0 0 0
Paziu a gdzie umieściłeś flexe ??
Czy mógłbyś mi rozmieścić semafory kształtowe ??
Proszę cie jeszcze o rozmieszczenie tego planu na moduły PLISS
Pozdrawiam :)

P

Paweł Piotr

Gość
Semafory wjazdowe A1/2 i H1/2 dwuramienne z ramionami rozprzężonymi, na słupach kratowych. Każdy z nich posiada odnośną tarczę ostrzegawczą dwustawną ToA i ToH.
Semafor wyjazdowy B2 dwuramienny z ramionami sprzężonymi, na słupie wąskim.
Semafor wyjazdowy G2 dwuramienny z ramionami sprzężonymi, na słupie kratowym.
Semafor wyjazdowy C jednoramienny na słupie kratowym.
Semafor wyjazdowy F jednoramienny na słupie wąskim.
Z lewej i prawej strony stacji przy torach szlakowych powinno się umieścić wskaźniki W5.
(Jak dobrze pamiętam, kiedyś już stawiałem semafory na tym układzie torowym...)

Załączniki

Mateusz B

Moderator Grupy KKMK
Zespół forum
KKMK
H0e
Reakcje
330 2 0
Przeczytaj może najpierw norme i sie dowiesz wszystkiego ;)
Trawka wg Fremo dowolna, a wg. PMM zaleca się zastosować na końcu modułów jakąś matę Heki (jakiś numer konkretny ale nie pamiętam)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 18
Planuję 75
Planuję 7
Planuję 43
Planuję 0