• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Powyżej trzech i pół tony...

OP
OP
W

Wieśniak

Aktywny użytkownik
Reakcje
538 44 0
(...)Tylko czemu tu nie ma opisów jak na Ciebie przystało ??
Żeby zrobić dobry, sensowny opis trzeba przysiąść. A że nie jestem dziennikarzem, więc nie idzie mi to za szybko. Ilość pracy związanej z tematem rolniczym zupełnie mi wystarcza za wszystko (do Ursusów z ostatniego odcinka podchodziłem dwa razy - do samego pisania - a sprawdzanie danych ze źródeł zajęło mnóstwo czasu). Poza tym życie niesie ze sobą codzienne problemy i czasem bardzo chcę, ale kompletnie nie mam siły, żeby siąść przed klawiaturą i stukać. Nie powiem, charakterystyką tego forum jest dość mały odzew. Czasem trudno pisać "dla siebie". Przynajmniej dobre słowo słyszę od Mojej Starej, która mnie podziwia, że mi się w ogóle chce :) Zobaczymy jak długo.
A wracając do pytania.
Bardzo ważna jest dla mnie merytoryka. Nie wystarczy zrobić "kopiuj/wklej" z Wikipedii. Przynajmniej mnie to nie interesuje. Pomijając fakt, że rzetelność ww. źródła jest różna. Nawet nie tak dawno dla siebie coś sprawdzałem w temacie motoryzacyjnym i na Wikipedii polskiej, niemieckiej i angielskiej były trzy różne daty rozpoczęcia produkcji auta. Czasem ciężko w ogóle coś ciekawego znaleźć, bo mam świadomość, że suche dane techniczne mogą być nudne (a dla Wieśka za suche dosłownie).
Naprawdę chętnie zająłbym się robieniem opisów oryginałów modeli, ale najpierw musielibyście się zrzucić na utrzymywanie mnie i Mojej Starej :ROFL:

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
27.836 108 2
Żeby zrobić dobry, sensowny opis trzeba przysiąść. A że nie jestem dziennikarzem, więc nie idzie mi to za szybko. Ilość pracy związanej z tematem rolniczym zupełnie mi wystarcza za wszystko (do Ursusów z ostatniego odcinka podchodziłem dwa razy - do samego pisania - a sprawdzanie danych ze źródeł zajęło mnóstwo czasu). Poza tym życie niesie ze sobą codzienne problemy i czasem bardzo chcę, ale kompletnie nie mam siły, żeby siąść przed klawiaturą i stukać. Nie powiem, charakterystyką tego forum jest dość mały odzew. Czasem trudno pisać "dla siebie". Przynajmniej dobre słowo słyszę od Mojej Starej, która mnie podziwia, że mi się w ogóle chce :) Zobaczymy jak długo.
A wracając do pytania.
Bardzo ważna jest dla mnie merytoryka. Nie wystarczy zrobić "kopiuj/wklej" z Wikipedii. Przynajmniej mnie to nie interesuje. Pomijając fakt, że rzetelność ww. źródła jest różna. Nawet nie tak dawno dla siebie coś sprawdzałem w temacie motoryzacyjnym i na Wikipedii polskiej, niemieckiej i angielskiej były trzy różne daty rozpoczęcia produkcji auta. Czasem ciężko w ogóle coś ciekawego znaleźć, bo mam świadomość, że suche dane techniczne mogą być nudne (a dla Wieśka za suche dosłownie).
Naprawdę chętnie zająłbym się robieniem opisów oryginałów modeli, ale najpierw musielibyście się zrzucić na utrzymywanie mnie i Mojej Starej :ROFL:
Ze Starą to by można jeszcze pomyśleć ale Ciebie utrzymywać nie będziemy, fajnie piszesz można z tego żyć :)
Wiem że na wszystko potrzebny jest czas ale taki model jaki pokazałeś ma bardzo ciekawą i zagmatwaną historię którą zakończyło powstanie repliki :)

OP
OP
W

Wieśniak

Aktywny użytkownik
Reakcje
538 44 0
(...) Wiem że na wszystko potrzebny jest czas ale taki model jaki pokazałeś ma bardzo ciekawą i zagmatwaną historię którą zakończyło powstanie repliki :)
Dokładnie - historia powstania, a przede wszystkim sama konstrukcja jest fascynująca. Kto nie zna, proponuję znaleźć sobie w prasie fachowej albo w internetach. Naprawdę warto!

Kempol

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
MSMK
Reakcje
19.148 216 0
Kurde @Wieśniak, mam identyczne papamobile , mam papieża. Miał przyjechać na odbiór mojego wiaduktu, ale wiadukt zmienia się w moduł i przyjazd papieża odwołany.
W moim mikrofony są za wysoko. Przymiarka z Papieżem już była.

Super model. (y)(y)(y)

Przepraszam za zaśmiecanie Twojego wątku.
2F58A833-1568-4084-B7DE-1ACF3DF0E67A.jpeg
5CE3B9CC-E900-45D3-B37F-2AC9EF4122A8.jpeg

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
27.836 108 2

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Wjechałeś z naprawdę unikalnymi modelami. Papamobile to prawdziwy rodzynek, drugiej tak unikatowej konstrukcji chyba nie znajdziemy. Pegaso w tej skali to w ogóle pierwszy raz widzę. Holownik jak na Athearna przystało wykonany wyśmienicie. (y)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 698