Żeby zrobić dobry, sensowny opis trzeba przysiąść. A że nie jestem dziennikarzem, więc nie idzie mi to za szybko. Ilość pracy związanej z tematem rolniczym zupełnie mi wystarcza za wszystko (do Ursusów z ostatniego odcinka podchodziłem dwa razy - do samego pisania - a sprawdzanie danych ze źródeł zajęło mnóstwo czasu). Poza tym życie niesie ze sobą codzienne problemy i czasem bardzo chcę, ale kompletnie nie mam siły, żeby siąść przed klawiaturą i stukać. Nie powiem, charakterystyką tego forum jest dość mały odzew. Czasem trudno pisać "dla siebie". Przynajmniej dobre słowo słyszę od Mojej Starej, która mnie podziwia, że mi się w ogóle chce
Zobaczymy jak długo.
A wracając do pytania.
Bardzo ważna jest dla mnie merytoryka. Nie wystarczy zrobić "kopiuj/wklej" z Wikipedii. Przynajmniej mnie to nie interesuje. Pomijając fakt, że rzetelność ww. źródła jest różna. Nawet nie tak dawno dla siebie coś sprawdzałem w temacie motoryzacyjnym i na Wikipedii polskiej, niemieckiej i angielskiej były trzy różne daty rozpoczęcia produkcji auta. Czasem ciężko w ogóle coś ciekawego znaleźć, bo mam świadomość, że suche dane techniczne mogą być nudne (a dla Wieśka za suche dosłownie).
Naprawdę chętnie zająłbym się robieniem opisów oryginałów modeli, ale najpierw musielibyście się zrzucić na utrzymywanie mnie i Mojej Starej