• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Powrót do dzieciństwa - Makieta TG Dolomity

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.221 39 0
Tak na szybko: Góry Stołowe, Góry Montserrat.
Swoją drogą trochę będę się jeszcze na nich wyżywał.
Jak Góry Stołowe to chyba warto trochę krawędzie bardziej obłe zrobić. Oczywiście jak pojawią się - jeśli są w planie - drzewka, trochę trwy czy mchu w odpwiednich miejscach to też będzie inaczej.

OP
OP
Kempol

Kempol

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
MSMK
Reakcje
19.148 216 0
Zmiana pracy, zmiana miejsca zamieszkania, sprawiła, że będę mógł trochę więcej czasu poświęcić budowie makiety. Niestety jak zwiozłem cześć gratów z mojego warsztatu w Warszawie do domu, okazało się, że nie mam gdzie biurka wsadzić, dodatkowo graty złożone w pokoju gościnnym skutecznie zablokowały do niego dostęp. Dlatego postanowiłem dokonać małej demolki.
Tor wyścigowy TG Dolomity przeszedł do historii. W jego miejscu powstanie warsztat, w głowie mam plan na trzy stanowiska robocze, kilka metrów blatu i trochę wolnego miejsca na moduł czy dwa.
Tor samochody będzie odtworzony ale w formie modułowej, pierwsze eksperymenty już były, kilka szczegółów można znaleźć tutaj.

Demolka wygląda tak:
5EC237FD-74A8-4DDE-BC57-DC47EF9497AE.jpeg
AAD975EA-4966-413D-A74B-7B81364D941C.jpeg
6058D865-4533-4309-8826-82EDAA5F3807.jpeg

Reakcje
37 5 0
Zmiana pracy, zmiana miejsca zamieszkania, sprawiła, że będę mógł trochę więcej czasu poświęcić budowie makiety. Niestety jak zwiozłem cześć gratów z mojego warsztatu w Warszawie do domu, okazało się, że nie mam gdzie biurka wsadzić, dodatkowo graty złożone w pokoju gościnnym skutecznie zablokowały do niego dostęp. Dlatego postanowiłem dokonać małej demolki.
Tor wyścigowy TG Dolomity przeszedł do historii. W jego miejscu powstanie warsztat, w głowie mam plan na trzy stanowiska robocze, kilka metrów blatu i trochę wolnego miejsca na moduł czy dwa.
Tor samochody będzie odtworzony ale w formie modułowej, pierwsze eksperymenty już były, kilka szczegółów można znaleźć tutaj.

Demolka wygląda tak:
Zobacz załącznik 915691 Zobacz załącznik 915692 Zobacz załącznik 915693

Demolka wygląda tak:
Zobacz załącznik 915691 Zobacz załącznik 915692 Zobacz załącznik 915693
Wygląda jak u mnie tyle że na razie nie robie demolki :)za mało miejsca i czasu doba powinna mieć 48h ;)Pozdro

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.006 63 25
Każdy z nas przechodził buedel na kółkach... U siebie jednak postanowiłem starać się odkładać tam gdzie było i najważniejsze... Raz w miesiącu renament. Unikam w ten sposób "przyda się" :ROFL: