Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nie wiem czy się nie powtórzę, ale w zeszłym roku zarejestrowałem taką "wystawę" umieszczoną na płocie ogradzającym teren Dowództwa Generalnego Rodzajów Sił Zbrojnych przy ulicy Żwirki i Wigury w Warszawie:
"Wisienka na torcie" - bardzo dziękuję! Ciekawe, kto jest autorem tekstu oraz podpisów pod fotografiami? Bo przykładowo nigdy nie istniał francuski czołg lekki Renault FT- 17, od dawna jest używane Renault FT (WLU, tom 5 : "Czołg lekki Renault FT", Autor Adam Jońca, Wydawca Edipresse Polska 2013 rok)...
Jak zacznę poprawiać podpisy pod niektórymi fotografiami to chyba nie wpuszczą mnie do Centralnej Biblioteki Wojskowej oraz do placówek muzealnych. Wyjaśniałem już: regularny pociąg pancerny P.P.4 "Hallerczyk" (edycji krakowsko-nowosądeckiej- 4 armaty kazamatowe) oraz nowy P.P.4 "Hallerczyk" (edycji warszawskiej- 2 armaty) to dwa różne pociągi pancerne. Tylko "stary Hallerczyk" został zniszczony 5 lipca 1920 roku, a będący w budowie w Warszawie nowoczesny pociąg pancerny został obsadzony załogą ze "starego Hallerczyka" i otrzymał nazwę i numer swojego poprzednika -nowy P.P.4 "Hallerczyk" ("Hallerczyk"warszawski)...
Jaki tam "Zagończyk", przecież to wielkopolska "Rzepicha" oparta częściowo o zdobyczny (pod Rynarzewem, luty 1919 r.) improwizowany, niemiecki pociąg pancerny PZ 23....