• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Polska w skali 1:160 - modele oryginalne, konwersje itp. ;-)

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.476 85 12
Chyba nikt nie skorzysta. Jeśli ktoś wybrał N-kę to zapewne dlatego, że nie ma miejsca na H0, a co dopiero 0...
...dokładnie...
Swoją drogą, mam w piwnicy trochę Rocowskiej AlpinLine... Trzymam to w kufrze ( z 80 lat ma, jeszcze po Unrze, jakoś dotrzymał dzisiejszych czasów i mi ładnie służy), i w nim jest tylko tabor ..
Gdybym miał tu wstawić Nkę, to może by zajęło to z 10-15% objętości, a taboru nawet trochę nazbierałem...

Pozdr,...

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.676 24 0
Nie tylko w MSL. U nas też pojawiają się te ceny wyprzedażowe (widzę, że np. w Przystanku vectron z dźwiękiem jest za 1049 bez zniżki dla klientów), gdzie u nas przy tych kosztach już jest przesyłka w cenie.

W każdym razie: dostałem od @pado linka do filmu:
Jak widać nawet z jednym zestawem gruszek (tu akurat +1 sztuka, ale kto by zwracał uwagę na szczegóły) można zrobić skład. Może i nie mamy jeszcze vectrona w tym malowaniu, ale w zwykłym PKPC jest, zatem z grubsza skład mamy.

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.476 85 12
Nie tylko w MSL. U nas też pojawiają się te ceny wyprzedażowe (widzę, że np. w Przystanku vectron z dźwiękiem jest za 1049 bez zniżki dla klientów), gdzie u nas przy tych kosztach już jest przesyłka w cenie.

W każdym razie: dostałem od @pado linka do filmu:
Jak widać nawet z jednym zestawem gruszek (tu akurat +1 sztuka, ale kto by zwracał uwagę na szczegóły) można zrobić skład. Może i nie mamy jeszcze vectrona w tym malowaniu, ale w zwykłym PKPC jest, zatem z grubsza skład mamy.
...qrcze, nowości, przeceny... a portfel wyląduje mi na OIOMie...
Najgorsze,.że człowiek nie ma kiedy zrobić przeglądu w taborze juz posiadanym ( konserwacji tego co jest na stanie), a na torach kurz coraz grubszy...

Pozdr,...

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.687 24 0
Witam,
chciałbym w tym wątku zaprezentować to co powstało w eNce w naszych barwach oraz to co nadaje się do przeróbki. Zapraszam enkowiczów do chwalenia się swoim taborem i pomysłami (efektami) własnych prac.
Przywołuję wpis "założycielski" tego tematu, ponieważ zrobił się tu taki śmietnik, że przeglądając co najmniej kilka ostatnich stron, to dominują informacje o promocjach, wyprzedażach, aukcjach i jeszcze inne "*******ety", a chyba jednak nie taki był zamysł. Może do tego typu informacji, wzorem działu H0, założyć oddzielny wątek, a tu raczej widziałbym stricte informacje o wypustach modeli związanych z krajowymi kolejami, takie coś w rodzaju katalogu. Przydałoby się tu posprzątać, żeby szukanie takich informacji nie wiązało się z koniecznością "przekopywania się" przez dziesiątki słabo związanych z tematem (i w większości już i tak nieaktualnych), postów. (... a wówczas ten także do utylizacji!)