• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Polska w skali 1:160 - modele oryginalne, konwersje itp. ;-)

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.306 33 0
To Panowie napiszcie na PRIV dogadamy tematy. Mam też inne modele do sprzedania. Jakby kto szukał to piszcie. Wyprzedaję co się da z N i H0.

Kali74

Nowy użytkownik
Reakcje
8 0 0
@pado ...czerwonego Warsa mam z Arnolda. Mam jednego śpiocha Minitrixa i to wszystko z polskiego taboru. Do tego kilka LM models rosyjskich sypialek, do tego tony Halberstadtow DR plus DB Interregio, takie jak jeździły na Mare Balticum. Generalnie to szukam ciemnozielonych To Minitrixa i BWE od Fleischmanna, chociaż wiem, że szybciej odkryją życie na Marsie niż uda mi się to kupić. Teraz czekam na 4 wagonowy zestaw IC Wawel od Arnolda...ale to i tak niemieckie wagony będą...i to tyle z ,,polskich,, pasażerskich...w bardzo wielkim skrócie.

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.489 85 12
@pado ...czerwonego Warsa mam z Arnolda. Mam jednego śpiocha Minitrixa i to wszystko z polskiego taboru. Do tego kilka LM models rosyjskich sypialek, do tego tony Halberstadtow DR plus DB Interregio, takie jak jeździły na Mare Balticum. Generalnie to szukam ciemnozielonych To Minitrixa i BWE od Fleischmanna, chociaż wiem, że szybciej odkryją życie na Marsie niż uda mi się to kupić. Teraz czekam na 4 wagonowy zestaw IC Wawel od Arnolda...ale to i tak niemieckie wagony będą...i to tyle z ,,polskich,, pasażerskich...w bardzo wielkim skrócie.
Dasz rade...mi zakup BWE ( w komplecie bylo 5 wagonów) zajął z jakies 15lat zakładając, że dobrze licze...

Pozdr

Kali74

Nowy użytkownik
Reakcje
8 0 0
@pado... Jak bym miał wydruk to może bym się pokusił. Mam z 50 wagonów Arnolda z nowej produkcji i tej z lat 90tych wszystkie z KKK...więc podwozie jako dawca by się znalazło...ale budek 3D nie mam☹️. Albo by mi ktoś wydrukował za poeniądz, albo nici z konwersji ☹️

pado

Znany użytkownik
H0m
KKMK
Reakcje
5.306 33 0
@pado... Jak bym miał wydruk to może bym się pokusił. Mam z 50 wagonów Arnolda z nowej produkcji i tej z lat 90tych wszystkie z KKK...więc podwozie jako dawca by się znalazło...ale budek 3D nie mam☹️. Albo by mi ktoś wydrukował za poeniądz, albo nici z konwersji ☹️
No niestety teraz będzie ciężko jak ShapeWays upadł... a ja nie mam czasu na szukanie portalu na ładowanie swoich projektów. Szkoda że się minęliśmy o jakieś 3 lata ;) To co mi zostało to buda wagonu bagażowego 609A do dokończenia. Fotki mogę podesłać na PW jak wrócę do domu.

Misiek

Znany użytkownik
H0m
NAMR
Reakcje
7.094 149 0
Chyba trochę lepsze zdjęcia niż w wątku "co przytargał kurier"

Producent / dystrybutor z Polski (znany dotąd na rynku TT)
wg informacji:
Tak jak mówiłem mam jeszcze Żuka, Warszawę, ZIŁ 130 wywrotka ( koleba), ZIŁ 130 skrzynia, ZIŁ 130 cysterna ( beczka ). Modele są jeszcze nie sklejone i nie pomalowane.

W mojej ocenie modele są super ;) Maluch jak maluch jest maleństwem, ale Nyska prezentuje się świetnie.
No i zaletą jest tłoczone przezroczyste oszklenie!

Jednocześnie sonda - jakie byłoby zainteresowanie tymi modelami? Może to się przełożyć na ich dostępność.

rozpowszechnię jeszcze na fejsiku ;)

p.s. nie znam cen :( (jeszcze)
20251118_104712.jpg

20251118_104738.jpg

Mario

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
429 1 0
Ja też bardzo chętnie, Nyska plus maluch. Tylko dlaczego czerwony..., przecież on kasował jak się je zbierało. Pamiętacie te zabawę? ;)
Poza tym bardzo chętnie Zuki, Warszawy, Ziły i Syrenki jeśli będą. Co najmniej po jednym.

Misiek

Znany użytkownik
H0m
NAMR
Reakcje
7.094 149 0
Mała garść informacji.
Wyszło, że dystrybucją będę się zajmowal JA (ze względów zdrowotnych pierwontego dystrybutora, p. Roberta).
Modele powinienem mieć w poczatku grudnia. Bedą to niepomalowane "kity" / odlewy, tak więc przestał być problemem. :D

Przedwczoraj autor przekazał mi sugerowaną cenę sztuki modelu to 60zł.

"na ten czas", pzoostaje czekać do początku grudnia.

Wersje demo z obrazka są pomalowane przez autora (p. Roberta)