• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Polityka Schlesienmodelle na polskim rynku

Taxido

Nowy użytkownik
Reakcje
21 0 0
A tak bardziej merytorycznie; z racji tego, że nie planuję "ciągnąć druta" podziwiam wyroby Schlesienmodelle głównie na zdjęciach, choć ręka mi ciągle drży nad wyprzedażową EU07-442 i może zdążę się na nią skusić... Pytanie brzmi czy producent planuje jakieś lokomotywy spalinowe? Bez względu na to czy będzie to SP32 czy Gama Pesy myślę, że takich spalinowców jak ja jest więcej i gra byłaby warta świeczki:)

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.751 31 1
Fakt, dobra wiadomość, ale do paczkomatów InPost, choć niewiele, to trzeba będzie płacić za dostawę...:confused:
Wszystkie inne dostawy za 0 zł. :niepewny:

Ostatnio edytowane:

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.511 128 1
W sobotę 22.03.2025 r. o 14:28 SM zamieszcza na Facebooku post...: w niedzielę, 23.03.2025, o godzinie 20:00 CET zamykamy przedsprzedaż wszystkich modeli w malowaniu PKP Intercity.
Modelcenter.pl tą samą informację podaje w niedzielę 23.03.2025 r. o godzinie...11:59.
Tak się zastanawiam, czy firmie chodziło o to, aby jak najmniej klientów zamówiło w przedsprzedaży ich modele:niepewny: Bo dając tak krótki czas na podjęcie decyzji lub dotarcie do tej informacji, innego wytłumaczenia nie mam. Sorry, ale takie podejście...:(

Bez nazwy.jpg

ralph80

Aktywny użytkownik
Reakcje
682 5 2
W sobotę 22.03.2025 r. o 14:28 SM zamieszcza na Facebooku post...: w niedzielę, 23.03.2025, o godzinie 20:00 CET zamykamy przedsprzedaż wszystkich modeli w malowaniu PKP Intercity.
Modelcenter.pl tą samą informację podaje w niedzielę 23.03.2025 r. o godzinie...11:59.
Tak się zastanawiam, czy firmie chodziło o to, aby jak najmniej klientów zamówiło w przedsprzedaży ich modele:niepewny: Bo dając tak krótki czas na podjęcie decyzji lub dotarcie do tej informacji, innego wytłumaczenia nie mam. Sorry, ale takie podejście...:(

Zobacz załącznik 1112965
Jeśli w Twojej ocenie rok czasu to mało na decyzję o zakupie modelu, to nawet nie chcę myśleć ile czasu potrzebujesz na inne decyzję. Uważam to za malkontenctwo w czystej postaci. Przedsprzedaż ruszyła w kwietniu 2024.

Szczerze powiem, ze myślałem że narzekania na formę / treść komunikatu wysyłanego przez sklep internetowy nic nie przebije, a jednak….

Producenci odpuszczają nasz rynek i jest mało modeli do krytykowania to ponarzekajmy na mailing i że w ogóle ktoś informuje że po roku kończy przedsprzedaż ….

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.511 128 1
Chyba Kolega nie do końca zrozumiał intencję mojego wpisu:(
Decyzję o ewentualnym zakupie modeli od SM podjąłem już dawno. Informacja o zakończeniu przedsprzedaży w moim przypadku była bez znaczenia.
Natomiast, chciałem zwrócić uwagę, że jest mimo wszystko pewna grupa klientów, która może zdecydowała się na zakup kolejnego modelu oraz są nowi pasjonaci hobby, dla których informacją o modelach SM może być "nowością".
I dlatego zdziwiło mnie, że informacja o zamknięciu przedsprzedaży jest z tak krótkim terminem. O wiele lepiej by to wyglądało, aby producent taką informację podał z np. tygodniowym wyprzedzeniem.