• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Poligon doświadczalny/ ośla łączka/ przyszły plac zabaw ...

OP
OP
Harry Potter

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.738 78 12
Szymon, z tym Renesansem masz rację, ale nic lepszego jakoś nie wpadlo mi w ręce.
Dodatkowo fiksatywa ma za zadanie. stabilizację "listowia". Na tym module potrktowalem nią trawe. Czas pokaże co lepsze( fiksatywa czy lakier bezbarwny).

Co do traw, dzięki. Zasadniczo to Heki i Faller, ale po numery musiałbym wstac od późno porannej kawy..., wiec chwilę to potrwa..., ale podam co i jak.

Pozdrawiam,...

OP
OP
Harry Potter

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.738 78 12
Antez, troszkę błąd mi się wkradł, ponieważ z Heki byly drzewka na zalesionym module.
Co do traw to metki z opakowań (Noch i Faller) na zdjęciu...
IMG_20201123_223719.jpg

Pozdrawiam,...

OP
OP
Harry Potter

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.738 78 12
Jakim cudem pojawił się tutaj wpis z życzeniami
Szanowny Bipa966. Mi jako osobie która założyła ten wątek będący kroniką "z życia poligonu (edukacyjnego - opisującego moje poczynania)" wypadało chyba złożyć życzenia osobom tu zaglądającym... tak mi się zdaje... Dlatego właśnie pojawiły się tu życzenia... Ja je złożyłem, a mający chęć poprostu je odwzajemnili i tyle i aż tyle za co dziękuję bardzo :D

Pozdrawiam i spokojnych Świąt życzę Tobie i każdemu tu z osobna,...

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Bipa966

Aktywny użytkownik
Reakcje
473 69 32
Szanowny kolego Harry, dziękuję za życzenia i przepraszam iż akurat na Twoją osobę trafiło . Ale uwaga była skierowana do moderatora , myślę że wie o co kaman.
Już nie psuję Ci wątku.... WESOŁYCH !:)

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
Jakim cudem pojawił się tutaj wpis z życzeniami ? Nie na odpowiedniego miejsca na tego typu rzeczy ?? a może by tak przenieść do działu GADKI-SZMATKI ????
i ta choinka też nie jest na swoim miejscu !!
Robi się tutaj jak w polityce......
TWOJA CHOINKA JEST LEPSZA OD MOJEJ !!
Choinka pojawiła się dlatego, że ma motyw kolejowy. Niejako podążając za wątkiem kolegi @Harry Potter.

OP
OP
Harry Potter

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.738 78 12
Nie ma zastoju...nawet jak na samej makiecie nic się nie dzieje...
Grupa towarowa, a właściwie towarowo odstawcza zaprojektowana i raczej tak to zostanie.
Będzie tu stał sobie tabor gotów do wyjazdu (takie mam założenie) oraz będzie miejsce na jakieś manewry.

grupa towarowa.png
Czerwone tory to tor zasadniczy i dodatkowy, reszta to boczne w tym jeden tor ładowni.
Finalnie będzie to stacja wygięta w niedomknięty owal z opcją przyłączenia dalszych elementów ( moduły proste na długość fleksa i szerokie na jakieś 12,5 cm podyktowane względami magazynowymi oraz inne urozmajcenia szlaku)
Wiem, że pewną łyżką dziegciu w tym wszystkim są moduły zwrotne, ale ograniczeń lokalowych nie przeskoczę...
Formatki już są, napędy sztuk 12 przyniósł dziś kurier, kasa na tory się zbiera...
IMG_20210111_205807.jpg

Pozdrawiam,...

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Nie ma zastoju...nawet jak na samej makiecie nic się nie dzieje...
Grupa towarowa, a właściwie towarowo odstawcza zaprojektowana i raczej tak to zostanie.
Będzie tu stał sobie tabor gotów do wyjazdu (takie mam założenie) oraz będzie miejsce na jakieś manewry.

Zobacz załącznik 783963
Czerwone tory to tor zasadniczy i dodatkowy, reszta to boczne w tym jeden tor ładowni.
Finalnie będzie to stacja wygięta w niedomknięty owal z opcją przyłączenia dalszych elementów ( moduły proste na długość fleksa i szerokie na jakieś 12,5 cm podyktowane względami magazynowymi oraz inne urozmajcenia szlaku)
Wiem, że pewną łyżką dziegciu w tym wszystkim są moduły zwrotne, ale ograniczeń lokalowych nie przeskoczę...
Formatki już są, napędy sztuk 12 przyniósł dziś kurier, kasa na tory się zbiera...
Zobacz załącznik 783968

Pozdrawiam,...
Trzeba było którym w coś innego zainwestować, bo te napędy, to porażka.

OP
OP
Harry Potter

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.738 78 12
Ogólnie napędy Conrada mam od początku i jakoś problemu nie miałem i nienarzekam.
Fakt, część jest z polaryzacja a część bez..., więc teoretycznie różne konstrukcje.

Pozdrawiam,...

OP
OP
Harry Potter

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.738 78 12
... jak niezrypie czegoś po drodze.
Dodatkowo dotarły dziś do mnie formatki z lasera cięte pod Nm na bazie Rokuhana... Pomijam fakt odpalenia Corela w wersji 32bitowej wiec może jakieś fototrawienie wejdzie do gry...
Tak, mogę to powiedzieć otwarcie... rozwijam się... jak papier toaletowy... :cool::cool::cool:

Pozdrawiam,...