• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pojazdy różnego typu

OP
OP
Pietras83

Pietras83

Znany użytkownik
Reakcje
3.276 15 3
Witajcie, dzisiaj pokaże ostatnio zrobione pojazdy ITD - Inspekcja Transportu Drogowego.
Miniatury jak dla mnie były dość trudne do zrobienia przez swoje malowanie. Wyszły jak widać poniżej, napisze tyle, że w połowie projektu leżały już w koszu, jednak postanowiłem je skończyć i pokazać na forum.

VW T6 ITD

001.jpg
002.jpg
003.jpg
004.jpg
005.jpg
006.jpg
007.jpg
008.jpg
009.jpg
010.jpg
011.jpg
013.jpg
014.jpg
015.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.092 387 20
Ciekawe pojazdy zrobiłeś. Szkoda tylko, że zdjęcia z takiej dużej odległości, nie ma jak ocenić szczegółów. ;)

OP
OP
Pietras83

Pietras83

Znany użytkownik
Reakcje
3.276 15 3
Ciekawe pojazdy zrobiłeś. Szkoda tylko, że zdjęcia z takiej dużej odległości, nie ma jak ocenić szczegółów. ;)
Doceniam Maćku i dziękuję za komentarz, jednak z tymi dużymi odległościami to trochę przesadzasz bo zdjęcia nr 6,8 zrobione z jednej str krawędzi drogi - od modelu do aparatu było kolejno 5 i 7cm (szerokość drogi 8,5cm). Następne zdjęcia nr 10, 11 zrobiłem z odległości 7-8cm.
Wydaje mi się, że nie są to tak duże odległości dla modeli robionych ręcznie.
Pozdrawiam

grzes_rr

Znany użytkownik
Reakcje
4.752 6 1
Na dużych powiekszeniach widać jakieś drobne niedoskonałości powłoki lakieru ale to są modele w takiej skali trudności więc nie mam z tym problemu :) Szczególnie wiem jak trudno okleić detale i malować zielonym tym bardziej doceniam że skończyłeś projekt (y)(y)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.909 527 30
Koledzy, nie kłóćcie się o odległość aparatu od modeli, istotna jest wielkość modeli w stosunku do całego zdjęcia. Fotografowane obiekty powinny wypełniać większą część kadru, a osiągnąć to można w różny sposób: zbliżając apart do obiektu, albo używając dłuższej ogniskowej, a w ostateczności przygotowując zdjęcia do wstawienia na forum można wykadrować modele z tła i dopiero tak przycięte zdjęcia zmniejszyć do wymiarów akceptowanych przez forum.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody osobowe 22