• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Plany małej dioramki H0e

Dobrzyn

Moderator Forum Prawdziwa kolej wąskotorowa.
Zespół forum
Reakcje
1.271 3 1
To ja wiem że na drukarce. Ale w jakiej technologii druku 3D? Myślałeś o tym projektując model?

Nie chcę Ci podcinać skrzydeł, ale moim zdaniem w grę wchodzi tylko SLA

Dobrzyn

Moderator Forum Prawdziwa kolej wąskotorowa.
Zespół forum
Reakcje
1.271 3 1
Ja się na drukarkach za bardzo nie znam. Mam znajomego który ma drukarke i mówił że może mi wydrukować ale nie wiem w jakiej technologi.
Przeczuwam kłopoty. Podpytaj kolegi jaką ma drukarkę. Ew. zgłoś się od razu tu: http://www.eaos.pl/uslugi/

Widzisz, z drukowaniem to nie jest tak, że wszystko co zamodelujesz w programie jest technologicznie wykonalne.

OP
OP
Kacperek_o2
Reakcje
49 4 1
Po długim czasie wreszcie zdecydowałem się coś wydrukować.
Ostatecznie modelu nie wydrukowałem u kolegi ponieważ modele były niskiej jakości.

Wybrałem Ty3-194 z jarocińskiej kolejki.
Model wstępnie złożony jeszcze nie sklejony i nie pomalowany. Parowóz będzie niestety tylko analogowy ale planuje zamontować diody SMD aby można było później wstawić dekoder.

Jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia w dziennym świetle.
16625747189127407048786372053408.jpg

OP
OP
Kacperek_o2
Reakcje
49 4 1
Mała aktualizacja. kocioł zahaczał o silnik przez co parowóz prawie się nie poruszał, kiedy próbowałem go poszerzyć niestety pękł.
więc kocioł będę drukował od nowa z kilkoma poprawkami.

podczas czekania pomalowałem już tender.
305859307_1756342641390422_2657878585573353342_n.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Wąskotorówka 3