Dzisiaj po raz pierwszy przejechał pociąg. elektrycznie na tip top, ale spotkało mnie rozczarowanie jeśli chodzi o tory!
Otóż kołnierze kół lok. i wagonów biją o te plastikowe wypustki - imitację śrub mocowania szyny do podkładu! Wrażenie jest takie, że jedzie traktor.
Podczas zakupu szyny sprzedano mi "luzem", producent (ROCO) nie dołączył żadnej notki, że nie nadają się do większości lokomotyw i wagonów.. (bije na wszystkich pikolcach, brawach, roco itd)
Dziewczyna mówi, że nie powinienem się z nimi pie*szyć tylko odesłać ten szajs prosto do austrii.. Sytuacja jest jednak o tyle gorsza, że tory są już przyklejone do korka, więc jedyne co mi pozostało, to zeszfliwować te wypustki, a potem jakoś posypką załatwic sprawę, żeby nie było tak tego widać..
Oznaczenie toru to jeśli się nie mylę FLEX elite code 83 (ten sam problem zarówno na podkładzie drewnianym jak i betonowym)
Sory ale mam pełno piko U upchanych po szafach i to jest dziadostwo, ale takiego dziadostwa jak to roco jeszcze nie miałem.