• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Planuję budowę 2 metrów szlaku zelektryfikowanego

OP
OP
G

gotyk1

Aktywny użytkownik
Reakcje
41 0 6
Witam po długiej nieobecności. Mojej makiety nadal nie ukończyłem, za to dokonałem pewnych zmian. Na pierwszej skrzynce wymieniłem powierzchnię trawiastą bo chciałem uzyskać pejzaż zimy bez śniegu z żółto-brązową trawą oraz uschniętymi krzakami. Na pozostałych 2ch skrzynkach trawa i krzaki też są już ukończone. Zmodyfikowałem też słupy trakcyjne żeby bardziej przypominały pkp, ale efekt nadal nie jest satysfakcjonujący. Prawdopodobnie wymienię je wszystkie - obecnie są stalowe, wymienię na betonowe. Na zdjęciu pokazuję tylko pierwszą sekcję bo pozostałe 2 są w piwnicy i nie mają jeszcze zainstalowanych słupów. Pociąg do dekoracji modułu skompletowałem całkiem niedawno. Prace na ten rok dobiegły końca bo zima się kończy i muszę mieć czas na inne hobby. Na zdjęciach pierwsza skrzynka oraz oryginalne nasypy zimą na których się wzorowałem.
to.jpg
to3.jpg
to4.jpg
to6.jpg
to7.jpg