• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Plan makiety

OP
OP
G

gwozdek

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
KuKu , w zamyśle chce tam postawić jakiś z "zabytek" z wcześniejszej epoki :D, jakiś osobowy lub starszą loko, ale na razie to plany, jak wyjdzie zobaczymy,
Nie wiem jeszcze jaka będzie skarpa przy tej bocznicy, najprawopodobniej stroma ....zobaczy sie jeszcze
Pozdrówki.

P

Paweł Piotr

Gość
KuKu napisał(a):
Ciekawy pomysł. Jeśli masz możliwość zastosuj parowozownie dwustanowiskową
Parowozownia to zespół budynków i urządzeń do obsługi parowozów - tak jak lokomotywownia jest zespołem budynków i urządzeń do obsługi lokomotyw. W strukturze kolejowej lokomotywownia (parowozownia jako jej szczególny rodzaj) jest jednostką administracyjną, więc nie może być dwustanowiskowa. To, o czym myślicie i piszecie, to hale przeglądowo-naprawcze, które mogą być jedno, dwu lub wielotorowe, jedno, dwu lub wielostanowiskowe, prostokątne przechodnie lub czołowe, prostokątne z przesuwnicą, wachlarzowe i wachlarzowe z obrotnicą.

Bartek

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam, mam prośbę d autora wątku o przesłanie programów niezbędnych do zaprojektowania torowiska. Albo podanie nazwy prostego w obsłudze programu który umożliwi jakiś start w projektowani własnej makiety :)