Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Niezły wykop.Przy okazji pytanie.Kiedy widzieliście ostatnio Stara 25 w czynnej służbie,pędzącego ulicami?Nie uwierzycie ale ja widywałem ten model jeszcze w 2000 roku.Pojazd miał na sobie beczkę do bitumu i jeździł w P.R.D.Szara kabina,pamiętam jak dziś.Nie było niestety w kieszeni komórki z aparatem.Mało tego,nie było jej wogóle.A gdyby była to i tak nie zmieściłaby się w kieszeni,gdyż większość z nich miała wtedy wielkość cegły.
No to już prawdziwy rekord,ja nie widziałem takowego na drodze od 13-tu lat.Nie dawno na alledrogo była taka zwyżka do sprzedania na chodzie,może to ten sam egzemplarz.
Zdjęcia z mojego prywatnego archiwum rodzinnego. Dziadek jeździł najpierw w PKS a potem PEKAES w Szczecinie.
Dodam że widoczny na zdjęciu żółty mercedes po odejściu na emeryturę dziadka został sprzedany i żeby było śmieszniej to do miasta w którym dziadek mieszka czyli do JeleniejGóry
Fotka przedstawia polski T-54 podczas "bratniej pomocy" w Czechosłowacji w roku 1968.Miejsce to Litomyšl.
Zastanawia mnie jednak ta koparka na lawecie.Czy ktoś wie co to może być? Podobna do koparek Menck'a.