• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele wagonów typu 401Z

Grimlock

Nowy użytkownik
Reakcje
6 0 0
Podobnie jak z platformami, które są czteroosiowe, a nie sześcioosiowe :)

eszelon_1.jpg

eszelon_2.jpg

eszelon_3.jpg

Gdyby któryś z Was był zainteresowany co też takiego jest na platformach i przed nimi:

- M1A1 Abrams (podobny do wersji dla Wojska Polskiego czyli M1A1FEP, różni się brakiem systemu ADATS na wieży)
- K2GF Black Panther - w wersji przejściowej dla WP, GF = Gap Filler, m.in. dopancerzone burty wieży i fragment stropu
- Rosomaki w wersji: KTO Rosomak (z wieżą) i Rosomak S (tzw. Spike'owóz, przewozi dwie drużyny z rozstawianymi PPK Spike - w przyszłości ma je zastąpić BWP Borsuk)

eszelon_5.jpg

eszelon_6.jpg

eszelon_7.jpg

eszelon_8.jpg

Fajnie byłoby, gdyby w niedalekiej przyszłości choćby jeden z producentów, zaprojektował i wyprodukował model sześcioosiowej platformy w barwach PKP Cargo, jak na tym zdjęciu:

eszelon_4.jpg

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.434 512 30
jako moderator to chyba by wypadało ogarniać
Proszę trochę grzeczniej i proszę mnie nie pouczać, co mi wypada, a co nie. Rozmowa była o ładowarce na platformie PLK, a faktycznie nie zauważyłem, że kolega @Grimlock wspomniał jeszcze o innym modelu. Zamiast robić złośliwe uwagi, lepiej było od razu dokładnie wyjaśnić nieporozumienie. Ale cóż, takie mamy czasy....

Reakcje
26 2 0
Proszę trochę grzeczniej i proszę mnie nie pouczać, co mi wypada, a co nie. Rozmowa była o ładowarce na platformie PLK, a faktycznie nie zauważyłem, że kolega @Grimlock wspomniał jeszcze o innym modelu. Zamiast robić złośliwe uwagi, lepiej było od razu dokładnie wyjaśnić nieporozumienie. Ale cóż, takie mamy czasy....
"Zamiast robić złośliwe uwagi, lepiej było od razu dokładnie wyjaśnić nieporozumienie"
Dokładnie Panie Harassek

RMP

Aktywny użytkownik
Reakcje
709 24 0
Jeżeli kolega @RMP tego nie rozumie
Kolega RMP to doskonale rozumie.
Z mojej strony koniec tej dyskusji.
A szkoda. Zawsze Pan tak ucieka jak Pan stwierdzi (prawda?), że nie podoła intelektualnie dalszej dyskusji.
Wiem nie to miejsce, nie ten wątek, dlatego przepraszam wszystkich pozostałych kolegów na forum, którzy to czytają, a Pana kolegę Andrzeja Harasska zapraszam na PW. Tam sobie pogadamy.