• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PIKO - modele lokomotyw z segmentu Expert

Grzes

Moderator forum Sterowanie oraz Mikro-producenci.
Zespół forum
Donator forum
BGM
SMK Katowice
Reakcje
644 7 0
Re: BR 118 PIKO EXPERT !

W tej lokomotywie jest fabrycznie przygotowane miejsce na dekoder oraz głośnik.
Jeśli chodzi o dekoder dźwiękowy pisz do Elvisa :)

M

Melchior

Gość

Nie tak niedługo, dopiero w grudniu. Ale zaiste słuszną drogą podąża PIKO.
Mam tylko nadzieję na malowanie z ep.V

OP
OP
garcia ramirez

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.230 52 6

Wygląda bardzo zachęcająco. Mam i Brawę i Gutzolda, ale za te cenę ( 325 zł !!!!!) żal się nie skusić ! Trzeba przyznać że PIKO po raz kolejny mnie miło zaskoczyło. Oby tak dalej ( SM 42) Czy model ma słuszną wagę?

OP
OP
garcia ramirez

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.230 52 6

A więc tak. Dziś kupiłem 119 PIKO i rzecz jasna sie nie zawiodłem. Moim zdaniem jakość wykonania stoi na bardzo przyzwoitym poziomie i zasadniczo nie dobiega niczym od identycznych modeli Gutka i Brawy które posiadam. Powiem więcej, że wśród tych trzech Brawa wypada najcieniej. Piko zadbało o ładny detal, bardzo wyraźne, czyste malowanie i napisy, przestrzenne wózki, przejrzyste szybki w oknach. Model jeździ cicho i płynnie. Mógłby jedynie być nieco cięższy. No jeśli Piko dalej będzie tak miło zaskakiwać za takie pieniądze to mogą liczyć na mnie jako na stałego klienta. Polecam model bez 2 zdań !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS. Oczywiście oświetlenie modelu bije na głowe żółte diodki Gutzolda i żarówki Brawy. Strumień światła ( białe diody) wali na pół metra przed lokomotywą co daje supert efekt podczas nocnej jazdy.!!!!!