• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii SU42/SM42/SP42

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Swoich nie mam w tej chwili. Ale na chwilę obecną można porównać nadruk tabliczek z imitacją oznaczenia lokomotywy i logo PKP np. ze 111-stką (SP42) ze strony SK-Model: http://www.sk-model.com.pl/index.ph...zymodelsm42&catid=39:kolejnictwo-h0&Itemid=64

Widać, że model SP42-111 nie ma tak porytych krawędzi tego nadruku, zarówno znaków jak i tabliczki. Ewidentnie coś nie halo z ta farbą było, choć zapewne da radę z tym żyć. Ciekawe czy dotyczy to całego wypustu tego numeru (1021).

Załączniki

Ostatnio edytowane:

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.637 255 31
1021 jednak trochę odbiega od tych w linku (poprzednich). Ale rzeczywiście - nie ma co się czepiać. Gołym okiem i tak tego nie widać, a nikt nie będzie się wpatrywał przez lupę.
Tak by było rozsądnie ,normalnie jak za dawnych czasów ,
dziś niestety jest zwyrodnienie rozsiane patologiczne ,polegające na chwyceniu cyfrówki Nikkona i
wrzucenie na monitor z komputera 42 cale ,
gdzie tabliczka mająca na modelu 4 mm ma na ekranie 50 cm i widać nawet nieregularne atomy .

Preki

Aktywny użytkownik
PGMK
Reakcje
150 3 0
Już gdzieś kiedyś pisałem że na zdjęciach modelu jakoś widać (bo widać) różne nieścisłości. Mniejsze, większe - nie poradzimy na to, ważne aby nie kuły w oczy.

A potem ten model sami kupujemy i "ojeju jaki fajny :X3:".:D

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.637 255 31
kiedyś znajomy mi pokazał zdjęcie loka na pulpicie ,,maka,,lekko ponad 45 cali cali ,po czym rzekł:
,,no zobacz jaka duża ziarnistość farby w modelu ,,
odpowiedziałem ,to nie ziarno farby to atomy i cząsteczki