Ja po wszystkich "opiniach" o ST44 z PIKO przeszukałem forum, wyszukałem sobie lokomotywę która nie miała negatywów i do tego podobała mi się i kupiłem BR119 a jakże z PIKO. Dzięki temu mam spokojną głowę i nie muszę szukać błędów, niedoróbek i wpatrywać się w lampy oraz używać mikroskopu elektronowego badając lakier

po prostu dziecięca radość z enerdowskiego modelu.
To taka forma żartu ale prawdziwa ................bo tak zrobiłem.
Nawet jeśli coś w niej jest nie tak to.........zróbcie tak jak być powinno. Wszystko się da wykonać lepiej, części są do waloryzacji, zdjęcia są i kabin i z zewnątrz tylko chęci trzeba troszkę. Lampy zawsze można zrobić lepiej, wentylator i siatka są w ofercie trawionek, klimatyzator da się zrobić od nowa.
Dobre wg. mnie jest to, że jest model baza i jak ktoś chce może przerobić to czy owo a nie trzeba już ciąć, piłować, wiercić, szpachlować i tysiąc razy mierzyć jak przy przerabianiu np.BR120. Jeśli ktoś chociaż raz przerabiał BR120 na ST44 to wie czym to pachnie

Do tego wszystkiego cena jest po prostu racjonalna. Więc gdybym był miłośnikiem epoki V i VI to bym się po prostu cieszył z takiej oferty.