• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pierkowe polonusy.

pitek

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Maniek LOTOS fajny chętnie bym takowego przygarnął :). DAF HZ podoba mi się zawsze lubiłem malowanie HZ Mercedes tandem także intersujący.(y)

Simon

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Widzę Pierek że za szybą Actrosa ciągle jest ta ładna tabliczka z imieniem kierowcy. :) Oczywiście dla tego podoba mi się najbardziej właśnie Actros.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.434 47 0
Scanii mi brakowal o w kolekcji a jest świetna.Co prawda tenkangur mi się tam nie widzi, ale to jedyny minus modelu.Stare Albedo też zrobiło model udany a do tego jest już bardzo trudny do nabycia.Co by nie pisać to jego plandeka jest mistrzowsko wykonana, Herpa mogłaby się tylko uczyć.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.702 387 20
Piękne Ricoe. Wszystkie. Jak na razie mam jednego, a na resztę poluję. Albedowskiego pierwszy raz widzę, ale wykonanie bardzo fajne. Rzeczywiście plandeka to mistrzostwo.

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Ja należę do grupy nie przejawiającej nadmierny zachwyt tą spedycją ale doceniam zbiory i tak Volvo FH i Scania mi się podobają bo ten srebrny Actros to jak seria magic wygląda .(y)

jakcuk

Aktywny użytkownik
Reakcje
10 0 0
Ricoe z Albedo jest perfekcyjne według mnie. Polowałem na nie 2 lata i gdzieś tam na półce stoi u mnie. Ale masz racje Irokez bardzo ciężko go zdobyć. Odkąd wciągnęło mnie 1:87 widziałem je raz na e-bayu w ciągu 4 lat. Sam go zresztą kupiłem trochę po znajomości. A scania - ech, rewelacja. Kiedyś będzie i u mnie stała na tą chwilę jej koszt około 150 euro (e-bay).
A co do schenka - łza się kreci w oku i jakiś sentyment bierze - baza była u mnie w Jędrzejowie więc często się je widziało. I przyznam, że jest bardzo dobrze odwzorowany. Kiedyś za punkt honoru postawiłem sobie, że go zdobędę - i go mam hi hi. Trochę to kosztowało ale warto było.

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Rico jak to Rico, kiedyś kultowe - dziś jakby troszkę zapomniane co widać po cenach na aukcjach, nie mniej jednak zawsze wzbudzają zainteresowanie. A wracając do poprzedniej prezentacji to ten DAF HZ to chyba z mojej bazy zlikwidowanej w zeszłym roku?

...Jednak nie mój - syn stwierdził,że takich tablic nie mieliśmy - wszystkie były albo częstochowskie, albo holenderskie.

OP
OP
pierek

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Dziękuję za komentarze i garść informacji.
Dzisiaj zaprezentuję dobrze znany forumowej braci, model DAF-Sachs trans (wnęki świateł dachowych sam pomalowałem :))

DSCN0055.jpg DSCN0056.jpg DSCN0058.jpg

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.434 47 0
Szkoda że te wnęki trzeba samemu malować a Herpa nie robi tego od razu.Zdecydowanie lepiej wygladaja te lampy z takim srebrnym podkładem.

OP
OP
pierek

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Omiotłem pajęczyny i dzięki Marcinowi (Brodagaz)mam jak pokazywać modele (nareszcie :))
Z powodu braku na rynku poloników sam własnoręcznie wyprodukowałem trochę futurystycznego Orlen-a.

DSCN0156.jpg

DSCN0153.jpg

DSCN0159.jpg

DSCN0143.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.702 387 20
Bardzo fajnie wyszedł ten model. Cysterny świetne. Jakby mu dać kabinę od F2000 to wcale futurystyczny by nie był.