• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pierkowe polonusy.

M

Maverick

Gość
No to tym razem mnie masz.:) Bo ten DAF w barwach "Rabena" od zawsze mi się bardzo podobal i podoba nadal mimo, że jak wiadomo fanem polonusów nie jestem, ale za każdym razem jak widzę ten model to jestem wściekly, ze go jeszcze nie ma w moich zbiorach...:mad: jakoś nie mogę go "upolować".
Pierek gratuluję jego posiadania.(y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.702 387 20
Daf z Rabena kładzie na łopatki. Takiego widywałem tylko na forach modelarskich. Jeszcze nie udało mi się go namierzyć na żadnej aukcji. Ale będę polował. Po prostu piękny model.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.702 387 20
Intrę to znam, ale pozostałe dwa pierwszy raz widzę. Świetne modele. Podobają się.
Powiedz czy Volvo International i Man Schenk to oryginały, czy samoróbki?

OP
OP
pierek

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Obydwa modele o które pytasz są oryginalne AWM ( na Volvo z boku kabiny jest nawet adres firmy z Pruszkowa ale moim kretinen maszyną zdjęcia zrobić się nie da :( próbowałem).

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.702 387 20
Obydwa modele o które pytasz są oryginalne AWM ( na Volvo z boku kabiny jest nawet adres firmy z Pruszkowa ale moim kretinen maszyną zdjęcia zrobić się nie da :( próbowałem).
No to mamy kolejne poloniki. Trzeba zacząć poszukiwania. Może masz numery seryjne tych modeli?

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.434 47 0
Intra to kompletna porażka modelarstwa.Kolor wziety z ch... a i detale jakością nie sprawiają że szczęka opada.Schenk nie wiem jak sie ma do oryginału, ale jakby się nie miał dużo ciekawszy od Intry, która dla mnie zawsze będzie nosiła miano mega porażki.Volvo zawsze mi się podobał, mimo swojego prostego malowania a może właśnie dzięki niemu.Do tego ciekawy typ naczepy i dlatego wygrywa prezentację.

OP
OP
pierek

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
To dzisiaj .... dla mnie ,,guru,, poloników okupiony ciężką krwawicą i latami wyrzeczeń, zakupiony po co najmniej 6 przegranych aukcjach w tym jednej z Kubąmichem przez przeoczenie itd itd.;)

DSCN0017.jpg

DSCN0019.jpg

M

Maverick

Gość
Ja wiem jedno, ze dziś znajdzie się wielu co przez ten model "Lotos-a" spać nie będą mogli a ekrany ich monitorów będą mokre od ich "ślinki" lub lez zazdrości.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.434 47 0
Już nie przesadzaj że za ciężką krwawice.Pewien gość ze Ssczecina sprzedawał je taniej.:pModel bardzo fajny, szczególnie naczepa i ją bym chciał najbardziej.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.702 387 20
Model fajny, bo po pierwsze polonik, a po drugie unikat. Boli tylko to, że przy tej cenie tylna belka taka goła. To się powoli staje takim firmowym znakiem Herpy. Większość modeli przez nich zrobiona ma taką właśnie gołą belkę tylną, przy świetnych malowaniach i szczegółach reszty modelu.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.434 47 0
H.Z Transport to bardzo fajne modele a do tego można ich zgromadzić sporą podkolekcję.O Polaku już pisałem kilkan dni wcześniej a Gutek taki ogólnie mało polski.Model jednak ze wzgledu na malowanie i konfigurację mi się podoba.