Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Piękna robota . Szkoda tej małej pomyłki , ale da się ją jeszcze naprawić . Wystarczy zmienić kabinę na NG , a tą dać na inne podwozie . Jeśli chodzi o różnice między SK a NG to mnie zawsze uczono żeby na klamki spoglądać . NG ma podłużną i wąską , a SK bardziej kwadratową .
Kolejny świetny PEKAES... Snorkel i klimatyzator oznaczał jedno - bliski wschód.... Napiszesz skąd go "wytrzasnąłeś"? To przedłużenie filtra powietrza?
Końcem lat 80 pojawiły się takie zestawy w Błoniu. Nie wiem na ile były popularne, raczej chyba epizod w historii Pekaes. Niestety nie ma dawcy prawidłowej naczepy, której producentem był węgierski Magyar więc lekko przypominający ją zamiennik. W żargonie modelarzy kolejowych "przemalowanka"
Z ostatecznego efektu jestem jednak zadowolony, bo mocno przypomina zestaw z pamiętnego kalandarza Pekaesu z 90 roku.
"Przemalowanka" to za mało powiedziane. Zestaw prezentuje się super i pomimo, że to nie moja epoka to podoba mi się i gratuluję świetnej pracy. Duża zaleta Twojej prezentacji to odpowiednia diorama, która idealnie pasuje do modelu.
Byłem kiedyś świadkiem stłuczki z takim zestawem, koleś dosyć szybko popylał na starej drodze Bielsko-Żywiec wyprzedzał wiekszość pojazdów
i na zakręcie w Buczkowicach zbyt szybko wrócił na swój pas po wyprzedzeniu przybierając belką jakąś osobówkę, głowy sobie uciąć nie dam
ale cysterna była chyba chromowana.
A model piękny, jak wszystkie Twoje zresztą.
Niestety nie ma dawcy prawidłowej naczepy, której producentem był węgierski Magyar więc lekko przypominający ją zamiennik.
W żargonie modelarzy kolejowych "przemalowanka"
Z ostatecznego efektu jestem jednak zadowolony, bo mocno przypomina zestaw z pamiętnego kalandarza Pekaesu z 90 roku.
Ciekawy model ale rzeczywiście przypomina oryginał. Oprócz chromowanej cysterny to jeszcze podest i drabinka powinny być z drugiej strony cysterny. Jeszcze spojler i osłony boczne i będzie OK. Poniżej masz fotkę oryginału: