• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozy stojące jako pomniki.

Andrzej Px48

Aktywny użytkownik
KMK N-orma
Reakcje
75 0 0
Korsze.Kolejny pomnik...i absurd zarazem. No bo jak można pociąć wszystkie swoje parowozy,zaorać szopę a potem ściągać z terenu parowóz na pomnik. No ale taki mamy klimat...
Korsze OL 49 tył.jpg

Andrzej Px48

Aktywny użytkownik
KMK N-orma
Reakcje
75 0 0
6 lat temu był pieknie odnowiony. I cały. Ale widać że nasze wychowane jedynie w słusznej wierze bydełko nie uszanuje niczego. Z wyjątkiem pomników JP TU.:mad:.
A dużurny z nastawni oczywiście nic nie słyszał,wybijania lamp w reflektorach też:cry:. Pytanie do strongmenów-ile trzeba przyłozyć siły aby połamać drzwi dymnicy?

Kriegslok

Znany użytkownik
Reakcje
466 2 0
6 lat temu był pieknie odnowiony. I cały. Ale widać że nasze wychowane jedynie w słusznej wierze bydełko nie uszanuje niczego. Z wyjątkiem pomników JP TU.:mad:.
A dużurny z nastawni oczywiście nic nie słyszał,wybijania lamp w reflektorach też:cry:. Pytanie do strongmenów-ile trzeba przyłozyć siły aby połamać drzwi dymnicy?
A wiesz na pewno, kiedy to bydełko było ostatni raz w kościele i jak się tam zachowało? Bo mnie się raczej wydaje, że dla owego bydełka nic się nie liczy. „JP TU” też nie. Może jedynie dragi i „róbta co chceta”. Znam troszeczkę różnych ludzi, do których zresztą i ja sam chyba się zaliczam, którym wyznawanie i praktykowanie takiej czy innej wiary, w tym tej niby „jedynie słusznej”, zupełnie nie przeszkadzało w należytym zachowaniu się na co dzień. Więc proponuję, żebyś nie mieszał tych spraw.

Ostatnio edytowane:

Andrzej Px48

Aktywny użytkownik
KMK N-orma
Reakcje
75 0 0
Nie zamierzam mieszać tylko oceniam,bo wiem jak to jest w takich małych miejscowościach. W południe na sumę a po rodzinnym obiadku,jabolek lub piwo z kumplami i porozrabiać na mieście a najlepiej w rejonach stacji. Przerabiałem to w Węgorzewie. Opisów dziennych i nocnych łapanek na wandali starczyłoby na kilka stron tego wątku.

SINYOU

Aktywny użytkownik
Reakcje
44 2 1
Nie połamali drzwi, tylko wygięli tą zewnętrzną blachę która nadaje obły kształt, oryginalnie drzwi są chyba płaskie, tak jak zakończył życie na torach ten sprzęt za PKP.

draccus

Znany użytkownik
Reakcje
773 0 0
Też się pochwalę łódzkimi pomnikami co prawda kolega Meggido już umieścił zdjęcia Pt47-1. Moje zdjęcia zostały wykonane w 2010 roku jakoś 2 lata po akcji renowacji pomnika.

SAM_0599.JPG
SAM_0636.JPG

Kolejny egzemplarz to Ty2-702 przemianowany na stylizowany niemiecki BR 52 6340 i ustawiony jako Pomnik Ofiar Getta Łódzkiego na stacji Radegast (Radogoszcz) + 3 wagony chyba G10 :)

SAM_0666.JPG
SAM_0682.JPG

spptkw2

Znany użytkownik
Reakcje
49 3 0
Też się pochwalę łódzkimi pomnikami co prawda kolega Meggido już umieścił zdjęcia Pt47-1. Moje zdjęcia zostały wykonane w 2010 roku jakoś 2 lata po akcji renowacji pomnika.

Zobacz załącznik 252650 Zobacz załącznik 252651

Kolejny egzemplarz to Ty2-702 przemianowany na stylizowany niemiecki BR 52 6340 i ustawiony jako Pomnik Ofiar Getta Łódzkiego na stacji Radegast (Radogoszcz) + 3 wagony chyba G10 :)

Zobacz załącznik 252652 Zobacz załącznik 252653

spptkw2

Znany użytkownik
Reakcje
49 3 0
Witam pierwszy raz i przedstawiam parowóz bezogniowy nr.5 firmy HARTMANN A.G. CHEMNITZ z 1927 roku, (pełne dane na tabliczce firmowej). PACZKÓW MUZEUM GAZOWNICTWA foto:04.05.2012r.
fotospp 05.JPG
fotospp 06.JPG