• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park do 1989 roku (tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

BoGneR

Znany użytkownik
Reakcje
4.100 35 2
Ależ to skurwysyństwo, tak ściągać z sieci czyjeś zdjęcia, dawać swoje sygnaturki i ordynarnie prezentować....

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.379 671 30
A można trochę konkretniej? Czy to kolega Robert popełnił tę niegodziwość, czy ten, kto zamieścił to zdjęcie na stronie Dolny Śląsk? I czyje to jest zdjęcie? Rzucanie takich oskarżeń bez konkretów jest, delikatnie mówiąc, mało eleganckie.

Pt47-106

Znany użytkownik
Reakcje
595 11 5
Mam takie pytanko . Ostatnio natrafiłem na tak stronkę
http://www.bluefish.foxnet.pl/Tabor/Parowe/Parowe.html
przeglądając wykaz nazw parowozów parę mnie zainteresowało i nie wiem czy coś takiego istniało .od
razu sieglem po książkę Parowozy Kolei Polskich która jest dla mnie bibliom o parowozach eksploatowanych na PKP i tam nic tam o tych seriach nie znalazłem .A konkretnie chodzi mi o te parowozy ;Ob1,OKh10, Os424,Pc1,Pe1,Ta1,TKbb101 ,TKl100,TKpb,TKp101b, TKp101b TKp102,TKi36 TKi100 TKi101,TKh4b,TKa1 TKa11 TKa12 TKa13 TKa14,Tk6,proszę o odpowiedz

dziurasek

Znany użytkownik
Reakcje
636 11 0
A można trochę konkretniej? Czy to kolega Robert popełnił tę niegodziwość, czy ten, kto zamieścił to zdjęcie na stronie Dolny Śląsk? I czyje to jest zdjęcie? Rzucanie takich oskarżeń bez konkretów jest, delikatnie mówiąc, mało eleganckie.
Kolega BoGneR ma rację, ostatnio to zdjęcie z Ty2 było (negatyw) było wystawione na sprzedaż na jednym z portali aukcyjnym. Pomimo sprzedaży prawa negatywu prawa autorskie nie sa zbywalne.

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.379 671 30
Ja nie mówię, że kolega BoGneR nie ma racji, bo tego nie wiem. Dalej nie wiem też, na czym polega "przestępstwo" i do kogo są te pretensje. Z postu kolegi dziuraska też niewiele wynika. A oczywiście z faktu zakupu zdjęcia (nieważne, czy negatywu, czy odbitki lub skanu) nie wynika prawo do publikowania go (a już nigdy pod swoim nazwiskiem), chyba, że jasno wynika to z umowy kupna-sprzedaży.

dziurasek

Znany użytkownik
Reakcje
636 11 0
nie chodzi o kol.Roberta - a stronę"...dolny-slask.org...", ktoś zakupił ( lub skopiował fotografię i ją opublikował przypisując sobie autorstwo). Robert podał prawidłowo link do strony.

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.379 671 30
Ale nawet na stronie Dolny Śląsk nie widzę informacji, kto jest autorem tego zdjęcia. Podane jest tylko, kto je zamieścił: "mietok - Administrator". Nieprawidłowością jest oczywiście nie podanie autora fotki, może również samo zamieszczenie zdjęcia - piszę "może", bo nie wiemy, czy kupujący to zdjęcie otrzymał od autora prawo publikacji, czy tez nie.