• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.568 253 31
Wiem ,że jestem nudny do znudzenia ,ja wiem, wiec powtórzę ,skąd ten dól karminowy w czasach DR,
DR nie miało takiego koloru w opcjach po 39 roku.
Stawiam ,ze to polskie malowanie ,międzywojenne.

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.708 32 1
Nie tak dawno znalazłem dwa filmy robione aparatem Zenith . Postanowiłem je wywołać o ile pamiętam były robione w 1999 r. Chemia na kliszy już się utleniła i zdjęcia mają tło lekko różowe, ale warto pokazać co wówczas utrwaliłem.
Jeszcze czynna Pt 47-112 w Lesznie na kanale (dawniejszy oczystkowy) po przyprowadzeniu pociągu z Wolsztyna
B011995-R1-15-22A.jpg

B011995-R1-37-0A.jpg

B011995-R1-04-33A.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.027 531 30
Ale to jest tender od Ol49. Pt47 pracujące w Wolsztynie miały (mają?) tendry od Ol49, bo tylko wtedy mieszczą się na obrotnicy.

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.027 531 30
To widać na milę, tender od Pt47 (podobnie zresztą, jak w Ty51) ma trochę wyższą skrzynię wodną i bardziej pochyłe przejścia między pionowymi ścianami skrzyni wodnej i węglowej. W tendrze Ol49 ten "stopień" jest niżej i jest prawie poziomy.

RafałM

Znany użytkownik
Reakcje
23 3 0
Znalazłem kilka niestety już historycznych zdjęć parowozów podczas parady w Wolsztynie z roku 2007 .
Wielka szkoda takich pięknych maszyn:(

Jeżeli zdjęcia te tu nie pasują to prosze moderatora o przeniesienie do innego działu.

Załączniki