Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Wiem ,że jestem nudny do znudzenia ,ja wiem, wiec powtórzę ,skąd ten dól karminowy w czasach DR,
DR nie miało takiego koloru w opcjach po 39 roku.
Stawiam ,ze to polskie malowanie ,międzywojenne.
Nie tak dawno znalazłem dwa filmy robione aparatem Zenith . Postanowiłem je wywołać o ile pamiętam były robione w 1999 r. Chemia na kliszy już się utleniła i zdjęcia mają tło lekko różowe, ale warto pokazać co wówczas utrwaliłem.
Jeszcze czynna Pt 47-112 w Lesznie na kanale (dawniejszy oczystkowy) po przyprowadzeniu pociągu z Wolsztyna
To widać na milę, tender od Pt47 (podobnie zresztą, jak w Ty51) ma trochę wyższą skrzynię wodną i bardziej pochyłe przejścia między pionowymi ścianami skrzyni wodnej i węglowej. W tendrze Ol49 ten "stopień" jest niżej i jest prawie poziomy.
Napisałem wyżej ,że nie pamiętam dokładnej daty mogło być to w okolicach roku 2000.
A do Wolsztyna ten parowóz trafił 24.04. 2002 -czyli mamy jasność zdjęcia robiłem po 2002 roku ale nie 2009 to bym pamiętał
Na temat Pt47-112 można poczytać tutaj:http://www.parowozy.com.pl/pt47.htm