• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowóz TKp 4422

chf

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
bo te co przedstawiłeś są nieco nieaktualne. A przydało by się by wstawić nieco aktualniejsze zdjęcia np. z imprezy na kopalni Julian w Piekarach.

JacekZet

Znany użytkownik
Reakcje
486 1 0
Ciekawostką jest to że w Chinach niektóre "Śląski" zostały przebudowane na parowozy z tendrem. W miejsce zdjętych skrzyń wodnych zamontowano żeliwne płyty aby utrzymać ciężar parowozu.

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
373 17 0
Na pierwszym zdjęciu TKp stoją dwa i są nie przebudowane. Jeden po lewej zaraz za parowozem z tendrem stanowiącym główny motyw zdjęcia, drugi po prawej, z numerem 5329 na budce. Sam parowóz z tendrem na tym zdjęciu to moim zdaniem inna konstrukcja, nie TKp "Śląsk"

Pm37

Znany użytkownik
Reakcje
99 0 0
Ten parowóz z tendrem moim zdaniem jest sporą przeróbką TKp Śląsk. Ze starym parowozem na pewno wspólny miałby kocioł i podwozie. Znowu trochę pogrzebałem i odgarnąłem jeszcze ze sterty internetu 3 takie zdjęcia. I pomiędzy nimi widać pewne różnice, ale kocioł i podwozie jakby z TKp Śląsk. Nie chcę się wypowiadać - nie uważam się za guru w tych tematach - więc może jest ktoś, kto potrafiłby dociec lub zna prawdę?

No i jeszcze coś dorzucę:

http://mickpope.zenfolio.com/p604491983

Załączniki

Ostatnio edytowane:
Reakcje
0 0 0
Nowa super informacja . Parówz TKp4422 znów na chodzie:p... Fotka z FB
Zobacz załącznik 336673
[DOUBLEPOST=1445840714][/DOUBLEPOST]Może ktoś ma więcej fotek tego pięknego tendrzaczka..:rolleyes:..?
daniel loko, ten parowóz nie jest czynny i nie będzie. Stanowi on prywatną własność hobbysty kolejowego z Anglii - Steve Crowthera i tylko Steve może o nim decydować. Zdjęcie pochodzi z kolekcji kolegi Artura Szarka vel. *ARTUR*. Zostało one wykonane w roku 2008 na stacji w Pyskowicach.

OP
OP
D

Dampflok

Gość
ten parowóz nie jest czynny i nie będzie. Stanowi on prywatną własność hobbysty kolejowego z Anglii - Steve Crowthera i tylko Steve może o nim decydować.
HAHAHHAHAHAHAHA!!! Niemożliwe!?!!?

Należy do Anglika i jakoś od kilku lat nie jeździ.....

Wy dalej się podniecajcie jak dzieci, że jakiś jankes chce naprawić Tr5... Ciekawe czy ten szumny plan tak skończy po kilku latach.
Najlepiej jest dawać negatywne oceny...

Reakcje
0 0 0
BoGneR, z kiedy pochodzi to zdjęcie? Jakoś, nie chce mi się wierzyć, że pochodzi z tego roku.
[DOUBLEPOST=1446145716][/DOUBLEPOST]
HAHAHHAHAHAHAHA!!! Niemożliwe!?!!?

Należy do Anglika i jakoś od kilku lat nie jeździ.....

Wy dalej się podniecajcie jak dzieci, że jakiś jankes chce naprawić Tr5... Ciekawe czy ten szumny plan tak skończy po kilku latach.
Najlepiej jest dawać negatywne oceny...
Damplok, a czy taka prawda nie jest? Ja się nie podniecam żadnym Jankesem. Chciałbym by Tr5 poszła do Chabówki i tam została naprawiona.