Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
To nie chodzi o to że szajs, jak to ładnie ująłeś, raz zaprojektowana skrzynka jest tylko powielana, a ponieważ ma jakiś wymiar powtarzalny, upraszcza to sprawę, projektowanie takiej to żadna tajemna wiedza, tylko i aż o to mi chodzi.
Gdyby był popyt na takie w naszym kraju, pewnie niejeden by już to robił.
Dyskutujemy o pierdołach, a robota leży.
Projekt Dr Jarosław Jung, osiemnaście lat bojów ze skostniałym systemem i innymi ważniejszymi budowlami w Łodzi jak choćby dwa stadiony dla drużyn którejś tam ligi, to jest drogi kolego pomyślunek, skrzynki to tylko rzemiosło.
Nie chwaląc się, choć to w dzisiejszych czasach żaden wstyd, do prototypu AZUR-a moje łapki tez dołożyły małą kosteczkę.
To nie chodzi o to że szajs, jak to ładnie ująłeś, raz zaprojektowana skrzynka jest tylko powielana, a ponieważ ma jakiś wymiar powtarzalny, upraszcza to sprawę, projektowanie takiej to żadna tajemna wiedza, tylko i aż o to mi chodzi.
Jak to ktoś kiedyś ujął...: najtrudniejsze są najprostsze rozwiązania...
Co do ARUZ'a... oby więcej takich projektów... (a resztę przemilczę, bo wejdę na mentalne"pole minowe"...) i szacun za ten ułamek jaki jest Twym wkładem...
"ARUZ może być wykorzystywany np. przemyśle chemicznym – do badania dynamiki mieszania się cieczy złożonych i roztworów polimerowych, w farmacji – do badania transportu cząstek leków przez błonę komórkową, w inżynierii materiałowej – do analizy procesów transportu ciepła i ładunków w nowoczesnych laserach półprzewodnikowych i tranzystorach." no jak ktos na niego napisze programy, ktore beda badaly ta dynamike mieszania w cieczach zlozonych, itp. No i trzeba miec jakies dane zeby w te pprogramy cos 'wsadzic'. Big data i Programy samouczace sie (IA) to teraz takie modne jest. Ja tez mam w domu klaster. No moze nie tak duzy