Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Cześć blaszek jest w komplecie. Osobno dokupione są blaszki ze znakiem priorytetu drogowego, lufa, gąsienice. Liny Trumpeter daje do swoich modeli, ale w zasadzie nie nadają się do niczego. Tutaj użylem zestawu z Eureki razem z gniazem anteny. Wyrzutniki pocisków dymnych to też osobny zestaw.
Póki co nie mam w ogóle lakierni. Haubica sklejona w zasadzie z pudełka prócz kilku drobnych dodatków. Pozostało zrobić pokrowiec na wylot lufy i pewnie jakąś szmatę na zamek działa. Sama lufa z zamkiem mocno cofnięta do tyłu jak to miało miejsce w czasie transportu. Malowanie będzie jednolite czyli panzer grau.
Teraz pora zająć się pierwszym z dwóch Sd.Kfz 7.
Mam nadzieję że ostatnia prezentacja przed skończeniem. Najgorsze za mną teraz zabawa z detalami, blaszkami i trzeba złożyć gąski.
Malowanie Dunkelgelb plus zielone i brązowe "ciapki".
Malowanie z Normandii, dunkelgelb a na to plamy zielone i brązowe. No ale jak to u mnie pewnie za osiem lat zostaną pomalowane.
Bieżnikiem sobie na razie nie zaprzątaj głowy Adamie bo koła są tylko wsadzone "na sucho". Jak już będę wklejał za te osiem lat to wtedy umieszczę je właściwie.