Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Pewnych czołgów nigdy za dużo. Jednym z nich jest T-55. Tak oto przygotowany do malowania kolejny T-55 a w najbliższym czasie powstaną kolejne dwa pod dioramę. Wozy oczywiście będą w malowaniu LWP.
Kurcze jak mi się podobają te wszystkie dodatki, które w końcowym efekcie dodają twoim modelom takiego realizmu.
A te otwarte włazy komory silnika to już w ogóle fantastycznie wygladają i już oczami wyobrażni widzę efekt końcowy. Także czekam na zdjęcia już gotowego modelu
Kolejne dwie 55-ki przygotowane do malowania w tym jedna z pługiem BTU-55. Dotarły także pierwsze figurki. Wozy będą z 18 Pułku Czołgów Średnich im. Jana Kilińskiego JW 1659 w Wędrzynie. Jednostka należała do 4 Lubuskiej Dywizji Zmechanizowanej.
Tutaj wozy z 18 Pułku podczas stanu wojennego na ulicach Zbąszynia.
A tutaj egzemplarz T-55u, który w roku 1989 zasilił zbiory muzeum w Drzonowie.
Dziś kolejny model przygotowany do malowania. Kolejny w kolekcji BWP-1, który będzie uzupełnieniem do trzech T-55 z poprzedniej prezentacji.
No i kolejna T-55 a jeszcze ich trochę będzie gdyż wymieniam z kolekcji modele tego czołgu z Tamiya na znacznie lepsze z Takoma.
Wóz prawdopodobnie będzie z roku 1968 z operacji Dunaj.
Fajnie, kiedyś miałem zajawkę na zrobienie sobie sprzętu z JW 1667 ale dałem sobie spokój nie można mieć wszystkiego ja nie mam czasu malować ... masz podobny kłopot? xDDD
CCKW 353 ze skrzynią drewnianą oraz kabiną otwartąDziś kilka pojazdów, które udało się skleić w ostatnim czasie.
Trzy z czterech zaplanowanych Willysów.
Trzy Harleye WLA. Dwa będą w malowaniu Military Police. Do kompletu jeszcze dojdzie Indian 741B
I na koniec dzisiejszej prezentacji dwa z czterech planowanych GMC CCKW.
Pierwszy to CCKW 353 ze skrzynią drewnianą oraz kabiną otwartą. Drugi to CCKW 352 z metalową skrzynią oraz zamkniętą kabiną.
No te detale powalają Masakrycznie zaje...ście wyglądają! A co to dopiero będzie jak już je pomalujesz i wykończysz...? To będzie mistrzostwo świata. Chyle czoła.