• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

Beobachter

Znany użytkownik
Reakcje
4.976 10 2
Jestem przekonany, że seryjne modele w/w i nie tylko firm działających na terenie UE są objęte prawem gwarancji gdyż jest ona korzystniejsza dla "producenta" niż rękojmia.
Osobistych przekonań nie będę podważał, ale nie ma czegoś takiego w UE jak „prawo gwarancji” (w sensie obligatoryjnym).
To właśnie rękojmia jest obowiązkowa w UE.
Jako że odbiegamy od tematyki wątku sugeruję postudiować treść podanych powyżej paragrafów KC, lub odwiedzić stromę UOKiK.

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.296 33 7
Jestem przekonany, że seryjne modele w/w i nie tylko firm działających na terenie UE są objęte prawem gwarancji gdyż jest ona korzystniejsza dla "producenta" niż rękojmia.
Gwarancja jest dobrowolnym zobowiązaniem producenta, może być szersza niż rękojmia, ale nie zmienia to faktu, że jest to dobra wola producenta. Klienta indywidualnego obowiązuje rękojmia oraz jej swoiste przedłużenie w łancuchu dostaw - odpowiedzialność sprzedawcy.
Np. kupujesz czajnik elektryczny i masz 2 lata rękojmi, ale już zakup na firmę oznacza 1 rok gwarancji producenta.

OP
OP
D

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
2.978 275 41
Panowie rynek się krztusi !
Rynek się dusi !!
Tak ono dudusi sję !!!:ostrozny:

A Wy tak sobie lekko rozmawiacie ...?!
Sumienia nie macie ... ?!

Czy nie czas wziąć dwie/trzy debet-karty w rence
I pobiec- jak bratu najmilszemu na przeciw- do sklepu...
Zalogować się kupwać się i na ratunek spieszyć
Mateczce naszej - branży modelarskiej kolejarskiej !

Ostatni grosz zżyłów wytoczyć ale pogrosić, po! zło! cić! ...
Jam nie Babinicz ja nie pocić
Jam Azja !
Grzmocić ! Grzmocić ! Grzmocić !
Bożka modelarskiego uprosić !
Żeby nie udusjł sję ... :eek:

Poniżej panienka Katrin Braun w gabinecie własnym ...
Miej w opiece Unio Święta ! :rolleyes:

Miej w opiece ... :confused:

Miej w opiece.... :sick:

W 6 sekundzie oczami obiema mryga ... !
Patrzajcie sami ...
Znaki daje jakoweś ... !
:oops:

Ostatnio edytowane:

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.585 13 6
Koledzy, pisząc o zakupie przecenionego modelu z USA miałem na myśli taki absurd, gdzie wartość 4 przesyłek, gdyby okazało się że model jest uszkodzony i chcemy go wymienić na taki bez wad jest równy ceny modelu. Kupowałem przy pomocy kolegi model przyczepy z USA i model kosztował 24 dol. przesyłka tyle samo. Cła nie płaciłem.

Reakcje
131 6 0
PIKO 96336 ET22-273. Cena może nie tak niska za jaką ostatnio udało mi sie ostatnio kupić ten model, ale i tak atrakcyjna:
https://www.lokomodel.pl/index.php?route=product/product&product_id=13224
Tak z ciekawości, pamiętasz jaka była cena ET22-273 jak wstawiałeś tutaj linka?

Generalnie ciekawa sytuacja.
Jak pierwszy raz otworzyłem linka koło 9:30 to ET22-273 w promocji była za na prawdę swietną cenę - analog za 759zł. Przejrzałem inne promocje, po powrocie do niej (max 10 minut) nagle "promocja" podskoczyła do 926,11 :D

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.114 55 1

Jak pierwszy raz otworzyłem linka koło 9:30 to ET22-273 w promocji była za na prawdę swietną cenę - analog za 759zł. Przejrzałem inne promocje, po powrocie do niej (max 10 minut) nagle "promocja" podskoczyła do 926,11 :D
Chyba coś z tym sklepem się porobiło, bo to były ceny netto. Chociaż po dodaniu do koszyka brutto była taka sama jak netto.

DBAG

Użytkownik
Reakcje
47 1 0

Też to zauważyłem. Nawet dodałem kilka modeli do koszyka i potem się zdziwiłem, że mam inne ceny o_O A było naprawdę sporo modeli w dobrych cenach. Takie ceny mogłyby być na codzień...

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 3 0
Nie liczyłbym teraz na jakieś promocje. Wręcz przeciwnie. W MM np. już podskoczyły ceny ET21 i ET22. Z początkiem roku takie praktyki stosuje większość sklepów, nawet niemieckich, o czym wspominałem w innym wątku.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18