• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Jakby ktoś szukał zestawu niebieskich gags-ów cargo Piko 58375 to jeszcze jeden jest dostępny w AMC - chyba ostatni z pierwszej ręki po starej cenie.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.127 149 7
Promocja w Modelmanii zdecydowanie przebija tę w Lippe. Ciekawe, że trwa już zdaje się od początku marca i zainteresowanie jest raczej znikome, gdyż modele zalegają. Chyba, że zamówili wiele sztuk.
Inna sprawa, że mam wrażenie, że się dzieje z rynkiem modelarskim w Polsce, tzn. rynek zwolnił. Nie wydaje się Kolegom? Może być kilka przyczyn: zbyt szybko rosnące ceny, niepewność czasów czy po prostu nasycenie rynku albo mała popularność danego modelu.

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Inna sprawa, że mam wrażenie, że się dzieje z rynkiem modelarskim w Polsce, tzn. rynek zwolnił. Nie wydaje się Kolegom? Może być kilka przyczyn: zbyt szybko rosnące ceny, niepewność czasów czy po prostu nasycenie rynku albo mała popularność danego modelu.
Zapewne wszystko po trochu - modele kolejowe to nie jest artykuł pierwszej potrzeby. Choć np. ostatni wypust ACME znika szybciej niż się pojawił.

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.186 18 0
Kto miał pecha np. z wziętym w ciągu ostatnich 2 lat kredytem hipotecznym i nie "zblokował" sobie oprocentowania na 5 lat, to ostatnie o czym teraz myśli, to zakup modeli...

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.461 443 99
15% rabat na OKo1 PKP Sound Piko ...

Piko 50612 Spur H0 Dampflok Oko1 der PKP, Epoche III mit Sound

https://www.modellbahnshop-lippe.com/Dampflok/Tenderlok/Piko-50612/de/modell_367087.html
Biorąc pod uwagę galopującą inflację i przeliczając tą cenę na PLN po dzisiejszym kursie EURO waluty.... i tak wali to po kieszeni przeciętnego modelowego ciułacza z PL, który zaczyna liczyć czy starczy mu na tzw. wydatki podstawowe. Tyłka nie urywa ta promocja.

Niedługo wogóle trza będzie wejść w tryb oglądania.... :)
http://forum.modelarstwo.info/threads/na-poprawę-humoru.22816/post-990392

OP
OP
D

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
2.978 275 41
Co do okoliczności od ponad 2 lat ...
W kilku przeczytanych książkach z tzw. "twardej literatury" ( innych nie czytam )- rozprawy doktorskie w dziedzinie historii XVIw-XVIIIw bezdyskusyjnie wynika że zarazy były od zawsze i wojny były są i będą zawsze ...
Po za tym nie mam auta, nie płacę abonamentów ( tylko internet 53zł mies. telefon 5-10zł mies. ) nie mam kredytów ect.
Stołuję się w domu, nie korzystam z żadnej formy publicznej rozrywki ani gastronomii.

Konsekwentnie ! kupuję :D w tym roku - ceny z uwzględnieniem rabatu :
- BR194 DB IV ep. Sound Roco 378 EUR
- BR186 DB VI ep Sound Roco 320 EUR
- ET21 PKP IV ep. Sound Piko 270 EUR
- BR152 DB VI ep Sound Piko 279 EUR
- BR 182 MRCE VI ep Sound Roco 288 EUR

- BR 01 DRB II ep Sound Brawa 540 EUR

Razem ca.10 tys zł, oczywiście wesprę się sumą ca.3.5 tys zł ze sprzedaży wycofanych z posiadania modeli wagonów...
Otwierając i zamykając w tym roku program Trakcja VI epoka trzema elektrowozami , zamykając temat elektrowozów DB,
zamykając temat ET21 trzecim egzemplarzem i zamykając temat BR01 Brawa trzecim egzemplarzem...
I w zasadzie
zamykając temat w ogole .

Kibla nie kupię bo w IVa-b epoce się nie ukaże ...
A dalsze losy produkcji modeli PKP w IV epoce są mi obojętne, inna epoka mnie nie interesuje.
Jeżeli na placu boju pozostanie tylko Albert Model ze swoją jakością, to będą to tylko zakupy góra ! 2-6 wagonów rocznie i to
pod warunkiem ! że powstanie nowe opracowanie polskiej konstrukcji ....

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18