• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

Piter75

Aktywny użytkownik
Reakcje
753 43 0
Sorki. Po wylogowaniu ceny wskoczyły na wczorajsze. I teraz po zalogowaniu ponownym ceny są bez zmian. Dziwne. Nie zdążyłem screena zrobić. Sorki za zamieszanie. :oops:

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.025 24 8
… a od kiedy na modele jest stawka VAT 0%? :niepewny:
Jeżeli już to może być ew promocyjna cena sprzedaży bez VAT jak to często robią różni detaliści na rynku

matiszef

Użytkownik
Reakcje
131 6 0
Zzzasssałem .... :D

ST44-788 PKP Cargo (Piko 52903) ... ale na konwersję ! :p
Cena: 797,00zł 629,00zł ( aktualna cena w innych sklepach 825-843zł )

401Ka Gags (KKyt) OPW (Piko 58472)
Cena: 169,00zł 129,00zł ( aktualna cena w innych sklepach 189-199zł )

Nie ma to jak krwawy żer ! :obcy:
To już druga promocja w MM na ST44-788 od Piko :eek: Na początku grudnia była po 588zł, teraz po 629zł.

Dobre ceny jak na bazę do konwersji... :cool:

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
Zakładam ze kolega @jack_flash ma w ustawieniach adres domyślny poza Polską. Stąd cena bez VATu
Oczywiście, 0 % VAT nalicza się na zakup towaru z poza Unii. Z resztą turyści odwiedzający kraje Unii mogą odzyskać VAT po wyjeździe, jeśli uwierzytelnią zakup na granicy Unii. Do tego są specjalne formularze, które należy wypełnić w punkcie sprzedaży. Następnie odesłać w przeciągu trzech miesięcy od daty zakupu.

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
1.694 37 4
A to odpowiedź Modelmanii co do SP45-090:

Witam.
Model jest w promocji za 575 zł brutto
467,48 to cena netto. Niestety od jakiegoś czasu walczymy z błędem systemowym, który pokazuje ceny netto, a dopiero po zatwierdzeniu zamówienia - ceny brutto.
Pozdrawiam

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
A to odpowiedź Modelmanii co do SP45-090:

Witam.
Model jest w promocji za 575 zł brutto
467,48 to cena netto. Niestety od jakiegoś czasu walczymy z błędem systemowym, który pokazuje ceny netto, a dopiero po zatwierdzeniu zamówienia - ceny brutto.
Pozdrawiam
Ciekawe, jakiś czas temu zwróciłem in uwagę, że przy zamawianiu z poza Unii cena z 0% VAT czyli netto, przeskakuje na brutto na rachunku do zapłacenia. W dodatku nie na wszystkie rodzaje towarów system zachowywał się tak samo. Może jest jakieś zróżnicowanie stawki VAT, tego nie wiem. Poprawili to, ale jak widać przy okazji spowodowali inny problem.

Piter75

Aktywny użytkownik
Reakcje
753 43 0
Nie zupełnie. Pokazałem jak wygląda zakup tego modelu z konta z poza Unii, dlatego 0% VAT. Co daje koszt netto.
Rozumiem, ale ja nic nie zmieniałem a dłuższą chwilę miałem takie ceny na całą promocję. Po przelogowaniu już było z vatem. Więc coś jest na rzeczy, że to po prostu jakiś błąd skryptu, z którym, jak podaje sam sklep, walczą od jakiegoś czasu.

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
Rozumiem, ale ja nic nie zmieniałem a dłuższą chwilę miałem takie ceny na całą promocję. Po przelogowaniu już było z vatem. Więc coś jest na rzeczy, że to po prostu jakiś błąd skryptu, z którym, jak podaje sam sklep, walczą od jakiegoś czasu.
O tym napisałem wczoraj. Naprawili jeden problem, ale wprowadzili inny. Nie ma pewności, ale jest duże prawdopodobieństwo, ponieważ dotyczy to naliczania VAT-u.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18