• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Osobowe i sportowe 1:43 - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.007 387 20
Dzięki koledzy za opinie. Miło, że modele się podobają. (y) Motywuje to do dalszych prezentacji.
Było trochę dobrego światła to i telefon jako aparat się sprawdził... ;)

Dziś właśnie obfotografowana nowość w mojej kolekcji. Model udało mi się kupić dzięki pomocy kolegi z sąsiedniego, tzw. zielonego forum.

AutoCult to niemiecka firma produkująca unikatowe modele prototypów i zapomnianych samochodów głównie w skali 1:43. Każdy model wydawany jest w limitowanej serii 333 sztuk. Wśród miniatur tej firmy znalazł się polski prototyp samochodu PZInż 403 Lux Sport z 1936 r. Już od dawna miałem wielką ochotę na zakup tej miniaturki i ostatnio wreszcie decyzja została podjęta. Tak więc udało mi się kupić pierwszy model z firmy AutoCult. Jestem pod ogromnym wrażeniem jakości i szczegółowości wykonania.
Trochę o oryginale można poczytać w Wikipedii-Klik
PZInż 403 Lux Sport:

PZinż 403 Lux Sport 001.jpeg
PZinż 403 Lux Sport 002.jpeg
PZinż 403 Lux Sport 003.jpeg
PZinż 403 Lux Sport 004.jpeg
PZinż 403 Lux Sport 005.jpeg
PZinż 403 Lux Sport 006.jpeg

Wnętrze naprawdę wykonane jest z dbałością o szczegóły:

PZinż 403 Lux Sport 010.jpeg
PZinż 403 Lux Sport 008.jpeg

Mnie trafił się model z numerem 15 :)

PZinż 403 Lux Sport 009.jpeg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.007 387 20
Dzięki Marcinie. Już od jakiegoś czasu "zasadzałem się" na zakup tego modelu, a ponieważ na ebayu było zawsze kilka sztuk, to odkładałem, bo ciągnęło mnie do innych miniatur. Ale ostatnio stwierdziłem, że jak teraz nie kupię, to nigdy nie kupię.
To pierwszy mój model z tej firmy i jestem pod ogromnym wrażeniem jakości wykonania i ilości detali.

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Zastanawia mnie skąd oni wzięli kwity na wnętrze:niepewny:

Maćku, jadąc w tym roku nad morze MUSZĘ się do Ciebie wprosić na kawę, bo ten samochód koniecznie chciałbym zobaczyć na żywo. Do tej pory widziałem tylko rysunki, ale jednak bryła którą można obejrzeć z każdej strony to nie to samo.

Piękny i unikatowy nabytek.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.528 47 0
Przegapiłem go wczoraj a czekałem na tą prezentację z utęsknieniem po tym jak wstawiłeś zdjęcie w temacie co przyniósł kurier.
Jestem pod ogromnym wrażeniem wykonania tego modelu. Jest przepiękny, świetnie i czysto wykonany. Pomijam fakt że sam samochód był przepiękny. Niby nie zwracam uwagi na te numery, ale ta Twoja 15-ka też robi wrażenie. Gratuluję nabytku bo jest to zdecydowanie najlepszy model w skali 1/43 jaki był na forum pokazywany w ostatnim czasie.(y)

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Nooo to gdzie Adam będzie pił kawę w drodze już wiem, ale jeszcze mnie ciekawi gdzie nad te morze się wybiera;)

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Nooo to gdzie Adam będzie pił kawę w drodze już wiem, ale jeszcze mnie ciekawi gdzie nad te morze się wybiera
A wiesz że w tym roku poważnie się zastanawiam nad przejechaniem Wybrzeża i zatrzymywaniem się w fajnych miejscach w których dawno nie byłem. Pewnie zaczniemy od Zdrojów a skończymy na Helu.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.007 387 20
Dziś nowość u mnie i chyba nowość na rynku. Pierwszy raz spotkałem się z firmą modelarską RENN Miniatures. Przeszukując internet niewiele można znaleźć informacji, a jeżeli chodzi o modele to znalazłem trzy. Dwa modele BMW w tuningu Lumma i jeden też BMW w tuningu Koenig. Na pudełku także nie ma żadnych informacji poza nazwą firmy, ostrzeżeniem w kilku językach, że to model kolekcjonerski i napisem "Made in China".
Wracając do modelu, jest to BMW 5 model E60 w tuningu firmy Lumma Design GmbH & Co.

Pierwsze zdjęcie pokazuje oryginał:

Lumma CLR 500 RS oryginał.jpg

Źródło: http://www.lumma-design.com/vehicle-en/ ... -rs_37.php

A teraz model: Lumma CLR 500 RS:

Lumma CLR 500 RS 001.jpeg
Lumma CLR 500 RS 002.jpeg
Lumma CLR 500 RS 003.jpeg
Lumma CLR 500 RS 004.jpeg
Lumma CLR 500 RS 005jpeg.jpeg
Lumma CLR 500 RS pudełko.jpeg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:43 776