• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

obrotnica Roco

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
60 1 0
Czy posiada ktoś instrukcję jak podłączyć obrotnicę Roco ,dodam że będzie pracować w analogu .Wczoraj zakupiłem obrotnicę ale niestety bez instrukcji , nie wiem jak ją podłączyć ,ani jak ją sprawdzić czy wogóle jest sprawna .Bardzo zależy mi na czasie by ewentualnie ją reklamować , zakupiłem ponoć nową ,nigdy nie użytą ale szkoda by było kasy gdyby okazała się niesprawna

OP
OP
slavko1111

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
60 1 0
czyli rozumiem że potrzebuje jakiś zasilacz ,czy jest jakaś możliwość podłączenia się pod tory , bo zasilaczem dysponuje tylko zwykłym pikowskim z zestawu startowego

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
4.466 9 0
Podłączenie pod tory nic Ci nie da - w torach masz prąd stały (a do zasilania obrotnicy potrzebny jest zmienny). Zasilanie obrotnicy musisz podłączyć pod wyjścia prądu zmiennego (zasilacz PIKO takie wyjście ma - na akcesoria). Kolejne dwa przewody z kabla zasilającego obrotnicę (tego pięcio żyłowego), musisz podłączyć pod wyjścia prądu stałego. Wtedy wszystko będzie "grało" :)

OP
OP
slavko1111

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
60 1 0
dokładnie posiadam zwykły zasilacz ,więc muszę zakupić Fz1
Dzięki wszystkim za pomoc ,zamawiam zasilacz i jak będę miał jakiś problem to się jeszcze odezwę