• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0e nowy projekt - Lyd2

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.837 32 2
1. CD - Cukrownia Dobre
2. CBK - Brześć Kujawski
3. PKP - 01
Analog - 1400,00
z dek. jazdy - 1600,00
z dek. dźwięk. 2200,00
przesyłka 16,00
oświetlenia na razie nie ma, będzie płytka flex do montażu z diodami.

Załączniki

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.837 32 2
Około 600,00, dolna część z napędem będzie już zmontowana i gotowa do jazdy czyli do wykończenmia pozostaje buda. Tak będę je oferował, bo przy montażu napędu jest kilka niuansów i ktoś kto pierwszy raz montuje pewnie nie da rady.

OP
OP
piotr66

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.837 32 2
Tak pamiętam.
Zrobiłem jeszcze fotki w dziennym świetle.
Jeszcze jedno - na razie oświetlenia nie ma. Będzie płytka flex z diodami do montażu, ale nie wiem czy będę je montował, bo pracochłoność takiej operacji jest spora i model musiałby zdrożeć o ok. 1000 zł. Zabieram się teraz za Peiksa i kończę z Lyd2, będzie jeszcze klika numerów gotowych. Zestawy ze zmontowanym, napęderm pojawią się we wrześniu, może pod koniec sierpnia, można się zapisywać.

Ostatnio edytowane:

Waskotorowiec

Znany użytkownik
Reakcje
974 6 0
1. CD - Cukrownia Dobre
2. CBK - Brześć Kujawski
3. PKP - 01
Analog - 1400,00
z dek. jazdy - 1600,00
z dek. dźwięk. 2200,00
przesyłka 16,00
oświetlenia na razie nie ma, będzie płytka flex do montażu z diodami.
Witam,
przeczytałem cały wątek jeszcze raz. Zrodziły się pytania:

Czy będą dwie serie lokomotywy rożniące się układem zaluzji?

Te widoczne na zdjeciach są z dostaw ok 1980r. CBK-02, CD-02. Natomiast PKP-01 nie kojarzę? Proszę o wyjasnienie. Do tej serii pasowałaby moim zdaniem PKP LYd2-102 i 103.

Czy będzie wersja wcześniejsza z 1977r i innym układem zaluzji pasującym np. do PKP LYd2-101 (pierwotnie Kolej Bieszczadzka potem Gdanska KD i Kruszwica)?

Pozdrawiam