• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

nowosci na polskich torach

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.413 16 0
Jak oglądałem Traxxa Przewozów na dworcu w Poznaniu nie było widać żadnych folii, wygladał jak by był pomalowany.
Taurus ICCC jest podobno oklejany. W dobie grafiki komputerowej laikowi trudno jest ocenić jakie faktycznie jest oznakowanie.

Cobrix

Aktywny użytkownik
NAMR
Reakcje
106 1 0
A mnie ciekawi jak wyglada taka jazda maszyna wielosystemowa po roznych krajach. Dotychczas trzeba bylo wymieniac loka na granicy ale przy okazji zmieniali sie maszynisci i obsluga. Na papierze teraz ladnie wyglada ze skraca sie czas postoju bo nie potrzeba wymieniac maszyny ktora moze pracowac w wielu systemach.
A jak to sie odbywa w praktyce? Przeciez polscy maszynisci nie jada chyba po obcych torach? Zmienia sie zaloga a maszyna jedzie dalej? Kto placi za jej uzycie? Jakies rozliczenia miedzy spolkami czy barter wy nam ta maszyna to my w tym czasie inna?

A

Adam-H0

Gość
Austriacy nie zmieniaja maszynistow na niemcow a jezdza do Hamburga ;-))
podejrzewam, ze PKP tez bedzie jezdzila swoim personelem - tu idzie tez o koszty - maszynista niemiecki zarabia wiecej :D
Polacy beda musieli zrobic kurs - tak jak to robil moj znajomy austriacki maszynista ;)
ma teraz licencje na Wlochy i Niemcy - do Szwajcarii jest trudno dotrzec oni jezdza wszedzie, ale u nich obce lokomotywy to rzadkosc :roll:

Uriel

Znany użytkownik
Reakcje
17 0 0
DarekW napisał(a):
Wczoraj w Szczecinie odbyła się inauguracja, nowej lokomotywy Przewozów Regionalnych
Słyszałem o tym - nie dałem rady zobaczyć tej inauguracji "najszybszej lokomotywy na świecie" *. Znajomi byli i zdjęcia porobili ;)

* tak o tej lokomotywie trąbili w radiu :D

A

Adam-H0

Gość
Moze mysleli o innej - przeciez 1216 Husarz jest na razie oficjalnie najszybsza lokomotywa elektryczna swiata :D