• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

nowosci na polskich torach

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.413 16 0
Lokomtywy Lotosu i Przewozów Regionalnych są własnością firmy liesingowej Railpool stąd ich malowania. Czy zostaną zmienione to już czas pokaże. Na razie wiadomo tylko, że lokomotywy elektryczne Pol-Miedź Transu będą w ich trzy kolorowym malowaniu.

Uriel

Znany użytkownik
Reakcje
17 0 0
Mnie natomiast zastanawia kto obsługuje tą lokomotywę. Czy drużyna niemiecka, czy polska :?: Jak polska to pewnie musiała przejść jakieś szybkie kursy obsługi tej maszyny, przesiąść się z EU07 do takiej zaawansowanej maszynerii to jak skok w przyszłość 8)

psz

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Z tego co wiem, to PR zrobiły szkolenia drużyn w Lotosie. Jak widać zupełnie bez rozgłosu. Też się zastanawiam na ile zmieni się malowanie, ale to mi się całkiem podoba. W ogóle widze to tak, że teraz wychodzi Cargul od ACME w wersji przejściowej, za pół roku w malowaniu full wypas de luxe, potem Traxx PR-ów a do tego jeszcze Traxxy Lotosu i PMT. Dokładając jeszcze do tego Husarza, którego przecież musi wypuścić Roco, mamy VI epokę modelarską by Poland na całego! :D

PS
I jeszcze E189 CTL-u.

PS2
I nowa lokomotywa Kolei Mazowieckich do piętrusów "Parowozika"

PS3
Plus wiele rzeczy, o których jeszcze nie wiemy :D

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
O, pierdzielona!
Ale nie dziwi mnie to w sumie. Toż ta machina zaprojektowana jest do ciągnięcia "nieco" więcej aniżeli tylko dwóch wagoników, i to jeszcze pasażerskich. Zaś nowoczesny system napędowy robi swoje, jeśli chodzi o szybkość przyspieszania. Tam nie ma żadnych pozycji na wale kułakowym, styczników i takich tam, które muszą mieć czas na poruszenie się po kolei.

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Tylko jak lok został kupiony, to musi pracować, tzn. jeździć... Swoje kilometry musi robić... Jak nie ma do ciągnięcia dużych pociągów, to pewnie musi ciągnąć "małe"...
:roll:

psz

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
No proszę, wygląda na to, że Przewozy Regionalne starają się wypożyczać nowe lokomotywy, gdzie tylko się da http://www.youtube.com/watch?v=qrX_tjx9gpE&feature=subtivity.

I wygląda na to, że importer Piko będzie miał znowu pole do popisu. Już całkiem niedługo będzie można mieć sensowny skład interREGIO za stosunkowo nieduże pieniądze, jak dobrze pójdzie ;)

EDIT:
Choć to są chyba tylko jednonapięciówki więc w sumie nie wiem czy Piko ma odpowiedni model.

EDIT2:
Od biedy wystarczy chyba tylko ściągnąć dwa pantografy :roll: To samo w przypadku modelu Roco. No ale specem tu nie jestem...

boczek01

Moderator Grupy "Piętrusek"
OKMK Piętrusek
KKMK
Reakcje
11 0 0
Z tego co mi wiadomo, Darek W przerabiał z ACME, ROCO, a także z PIKO. Również Trixx wydał modele, które można by było przemalować na barwy PR

psz

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
DarekW napisał(a):
psz napisał(a):
Jak nie ma, jak ma:http://piko.de/produkt_db/check.php?page=detail&grand_id=3&parent_id=4&child_id=2&id=57430
To nie jest ten model, Siemensy mają ryfle na bokach
http://www.artykulymodelarskie.pl/image ... 33roco.jpg

Tylko ta dla Przewozów jest jedno systemowa czyli dwa , a nie cztery pantografy.
To cytat Piotra Sekuły a nie mój ;) Właśnie o tym pisałem, choć chyba za mało precyzyjnie, że z modelu BR 189 Roco lub Piko będzie trzeba ściągnąć po dwa pantografy. To jest lokomotywa Siemensa z rodziny Eurosprinter a nie Traxx Bombardiera.

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.413 16 0
psz napisał(a):
To cytat Piotra Sekuły a nie mój Właśnie o tym pisałem
Zaznaczyłem dobrze nie wim czemu Ciebie wpisało.

Z artkułu w Rynku Kolejowym wynika, że lokomotywy są ściągnięte na krótki okres i dopiero będą przeprowadzane rozmowy na temat wydłużenia ich pracy. Nie wiadomo czy będą pracowały w obecnym malowaniu czy zostaną przemalowane w barwy Przewozów. Z tego co słyszałem są to lokomotywy Railpoolu.

M.Smoczkiewicz

Użytkownik
KKMK
Reakcje
0 0 0
Mam pytanie - te lokomotywy są całe przemalowywane czy tez oklejane foliami - tak jak autobusy?? Wzornictwo coraz ciekawsze, możliwości plastyków też wsparte specjalnymi technikami i sprzętem... To jak..?