• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowoczesny tabor PKP

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.550 499 107
...lub jego braku / non ad personam
A jakie kolory są uważane za gustowne, a które nie? Bo moda zmienia się każdego roku i każdego roku inny kolor jest modny i w domyśle gustowny na ten czasokres. Więc skoro popiel jest teraz "w modzie" to znaczy że jest i w tym sezonie gustowny. Można zatem mieć inny gust (wyznawać inną modę aniżeli w danym czasie obowiązująca), ale nie można gustu być pozbawionym.

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
1.007 38 1
Brakuje mi emotki: "zasnąłem w trakcie czytania tego wpisu"
Średnio mnie interesuje zdanie dyktatorów "mody". "Trendy" w "modzie" to taki rak - jeśli jeszcze nie zauważyłeś - raz jest w remisji, a potem nagle wraca. Gust i moda to dwie różne kwestie.
Gust to osobiste preferencje i ocena rzeczy, podczas gdy moda to ogólny trend lub styl, który jest popularny w danym czasie i miejscu. Moda jest zmienna i często krótkotrwała, podczas gdy gust może być długotrwały i bardziej osobisty.

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.550 499 107
Gust i moda się mocno wiążą. Gdyby ktoś Ci nie powiedział co ma smak i co jest gustowne (w teorii) to jak byś dokonywał swoich ocen, że ktoś jest pozbawiony gustu?
A może Ci się tylko wydaje że masz gust a tak naprawdę dokonując w tym zakresie ocen jedynie przykładasz szablon który ktoś w Twojej głowie umieścił? ;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
E
Koleje w Polsce 19
Koleje w Polsce 1
Koleje w Polsce 5
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 1