Obejrzałem sobie dopiero teraz (bo chciałem na spokojnie) katalog i chciałbym powrócić do początku dyskusji i refleksji kolegów.
Bardzo się ucieszyłem, z wyraźnie mniejszej oferty w tym roku. W połączeniu z kierunkiem zachodnim ROBO ten rok może w końcu będzie polegał na spokojnym uzupełnianiu zaległości.
Później przeczytałem, że to tylko zapowiedzi na I połowę roku i że PIKO zmieniło politykę "katalogową".
Wróciłem zatem z ciekawości do zeszłego, obfitego roku. Okazuje się, że katalog główny miał wówczas jedynie 8 stron więcej (452), a co ciekawe katalog samych nowości miał tych stron 56....dokładnie tyle ile w tym roku.
No tak myślę, ileż to tych dodatkowych stron może być w drugim półroczu? Sądzę, że niewiele, a na pewno nie drugie tyle co w półroczu pierwszym.
Dlatego mocno wątpię, że oferta modeli PKP jakoś wyraźnie wzrośnie, może nawet wcale. Co więc pojawi się w katalogu na II półrocze? Myślę, że mogą to być ewentualnie nowe formy lub warianty formy już wydanych modeli. Katalog będzie taką wisienką na torcie, mało ale treściwie.