Czyli modele Tilliga nadają się tylko do przewozu mięsa, tak ?
Ale tymi modelami TILLIG-a, zbyt wiele mięsa się nie przewiezie ...
Przepraszam, teraz na poważnie. Chłodniami 5L/2 i 202L wożono nie tylko "mięsiwo". Zgodnie z DTR-ką wagonu, mogły być transportowane n/w produkty: mięso i słonina, drób i dziczyzna, mleko świeże i pasteryzowane, masło, sery twarde i topione, sery miękkie (dojrzałe i niedojrzałe), sery niebieskie (co to takiego ?), podroby, smalec wieprzowy, owoce cytrusowe (skąd w "tych" czasach ?), jabłka i gruszki, brzoskwinie, śliwki, morele, maliny, poziomki i truskawki, wiśnie i czereśnie, winogrona, banany (o nazwach "Wielki Michał" i "Lacaten" - innych już nie

), ananasy, piwo, ziemniaki, kapusty, kalafiory, sałata i brukselka, cykoria, groszek, fasola, szpinak, orzechy, cebula, rzepa, marchew, ogórki i korniszony, koper, melony, pieprz, pomidory (niedojrzałe i dojrzałe), szparagi i grzyby. Niestety - w "spisie" ryb nie ma
Do każdego transportowanego w wagonie produktu - podano wymagane temperatury oraz sposób ułożenia skrzynek (to w przypadku owoców, warzyw i nabiału) lub zawieszenia "mięsiwa" na hakach.
... Jeszcze raz przepraszam za błędną informację, że chodziło o ryby. Sam nie potrafię dojść, skąd to wziąłem (coś mi się skopiowało z innego opisu).
Naprawdę, nie ma za co przepraszać
