• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2020

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
134 16 3
Andrzej Harassek.

W tym linku co podałeś przyjrzyj się, że jest to wagon pierwszej klasy bez przedziałowy a nie przedziałowy.
Na zdjęciu to widać bardzo dobrze.
Bez obrazy.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.892 527 30
Jedyne wagony 1kl z napisem na burcie wydało ACME w secie Bystrzycy
Ale jednak ktoś już wydał ;). Ale dzięki za info, dobrze wiedzieć.
W tym linku co podałeś przyjrzyj się, że jest to wagon pierwszej klasy bez przedziałowy a nie przedziałowy.
Na zdjęciu to widać bardzo dobrze.
Bez obrazy.
Nie mam powodu się obrażać, faktycznie, nie przyjrzałem się aż tak dokładnie, ja aż tak nie śledzę modeli z epoki V i VI.

Miko

Aktywny użytkownik
Reakcje
214 0 0
Według opisu wagon typu 156, ciekawe czy chodzi o typ 156A czyli przedziałowy klasy 1, czy 159A czyli bezprzedziałowy klasy 2 (taki jak na zdjęciu).
Na zdjęciu EIC Lech wagon klasy 1 to jest przemalowany (w dodatku błędnie) wagon typu 159A klasy 2, więc na podstawie tego zdjęcia trudno stwierdzić co to ostatecznie będzie. Ale wygląda na to, że ACME szykuje coś nowego.

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.378 18 0
ACME 2020 - KLIK

Dla tych, co nie chce im się szukać ;)

O Metropolu jakoś wcześniej nie było, dlatego pojawił się na samej górze.
Metropol.jpg

Lech.jpg

Sobieski 1.jpg

Sobieski 2.jpg

Rest.jpg

Chłodni i kontenerowców z czystej przyzwoitości nie wstawiam, co by nie denerwować tych, co już kolejny rok na nie czekają :D

Ostatnio edytowane:

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.020 63 25
@Andrzej Harassek co z tego że 1kl jest w secie. Potrzebuję 4szt 1kl z napisem na burcie i mam lipę, kto sprzeda w NORMALNEJ cenie? Nikt- to zrozumiałe. Chętnie bym też wymienił 4szt 2kl bez napisu na takie z napisem ale też bez szans. Dlatego wkurza mnie już ciągle bicie IC... No ale nic. Pozostaje czekać... ;)

krzysieksn61

Aktywny użytkownik
Reakcje
103 8 3
Żona mnie zabije ale Sobieski musi być :)
Na szczęście moja żona nie wie ile rocznie wydaje na modele bo byłoby pozamiatane. Robię to po cichu, dyskretnie odbieram z paczkomatu i dokładam do szafy, czasami tylko wyskoczy z tekstem, "a Pan to sobie czasami znów nie kupił jakiegoś modelika", a ja na to nie nie tylko poukładałem bo z tyłu leżały. Jakoś trzeba sobie radzić co nie...

KacperWKK

Aktywny użytkownik
Reakcje
310 36 8
Na szczęście moja żona nie wie ile rocznie wydaje na modele bo byłoby pozamiatane. Robię to po cichu, dyskretnie odbieram z paczkomatu i dokładam do szafy, czasami tylko wyskoczy z tekstem, "a Pan to sobie czasami znów nie kupił jakiegoś modelika", a ja na to nie nie tylko poukładałem bo z tyłu leżały. Jakoś trzeba sobie radzić co nie...
Nie bądź taki hej do przodu Ona dobrze wszystko wie ,ma pewnie nawet katalog ile to warte i kiedy kupione. Nigdy ale to nigdy nie myśl że kobieta nie wie. Ona jak nie wie to nie musi się domyślać bo wie. Najlepiej iść na układ. Ja postawiłem sprawę jasno jak umrę bierzesz wszystko ale masz mi pomnik wystawić a więc póki to dobra inwestycja będę żył a ci co kłamią kobietom niekoniecznie. Pozdrawiam oczywiście z humorem.

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.020 63 25
U mnie za to jest limit miesieczny. To czy go wydam czy też nie to już inna sprawa (jak nie wydam to mam zaoszczędzone). W ten sposób wilk syty i owca cała :cool:

asap2u

Aktywny użytkownik
Reakcje
220 2 0
Ciekawe co ukaże się jako wagon 1 klasy w zestawie EIC Lech.
Czy będzie to :
- wagon 156A (pierwotnie 166A) - przedziałowy 1 klasy
- wagon 158A (pierwotnie 164A) - bezprzedziałowy 1 klasy.
Tak czy inaczej aby go wykonać muszą mieć nową formę i będzie to typ wagonu którego modelu jeszcze w Polsce nie było.

SP47-001

Aktywny użytkownik
Reakcje
245 12 4

mikel

Aktywny użytkownik
Reakcje
87 1 0
Czy "ACME 90164 - Wagon pasażerski 2kl PKP InterCity, typ 156" można dopasować do jakiegoś istniejącego zestawu ?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 41
Tabor 408
Tabor 10